top of page

edit 30/3

Τελικές πληροφορίες σχετικά με τα σημεία ελέγχου και τη διαδρομή.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν μέσα στις Ερυθρές στο Cafe FRIENDS. Είναι στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα. Θα είναι ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι. To cafe βρίσκεται εδώ.

 

Στη Λάρυμνα ο έλεγχος γίνεται στο παραλιακό, στο περίπτερο, δίπλα στην προβλητούλα.

Στην Αταλάντη στο cafe Mezzo.

Στον Ορχομενό στο γνωστό σαντουιτσάδικο.

Σημεία Προσοχής

Υπάρχουν μερικές διασταυρώσεις που απαιτούν προσοχή.

  • Από την εκκίνηση και μέχρι την Ε.Ο. Λειβαδιάς

  • Εντός του Μαρτίνου

  • Ύστερα από την Τραγάνα, στο Κυπαρίσσι

  • Η αριστερή στροφή, μερικά χλμ μετά από την Αταλάντη προς Έξαρχο, και οι δεξιές στροφές στον Έξαρχο

 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 08.30 (πρώτη εκκίνηση στις 8.00 - κανείς δεν θα σφραγιστεί πιο πριν)

 

  Εγγραφές και παραλαβή καρτών στο ποδηλατικό καφέ FLAMME ROUGE στο ΓΚάζι:

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 18.30-21.00 *μαζί με το Fleche "Γιώργος Βίδος". Θα είναι διαθέσιμες και οι παλιές κάρτες από brevets της ΜΠΛΕ

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 18.30-21.00

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 19.00-21.30

Στην Εκκίνηση από τις 7.45 (Παρακαλούμε, εφόσον είναι δυνατόν, να αποφύγετε αυτή την εκδοχή προς αποφυγή συνωστισμού στην εκκίνηση. Η επιλογή αυτή ειναι κυρίως για άτομα που διαμένουν εκτός Αθήνας, ή για ποδηλάτες που τους είναι αδύνατον είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω γνωστού να παραλάβουν κάρτες από το σημείο διάθεσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ακριβές σημείο εκκίνησης / τερματισμού εντός των Ερυθρών θα ανακοινωθεί σε αυτή την ιστοσελίδα σε λίγες ημέρες

  Η Μπλε Ποδηλατοτουριστική Λέσχη Ελλάδος σας καλοσορίζει στη νέα ποδηλατική διαδρομή 200 χιλιομέτρων κοντά στην Αθήνα.

  Το brevet "Ερυθραί" ήρθε για να γεμίσει το κενό που υπάρχει την άνοιξη από εύκολα Αθηναϊκά brevets.

Λίγα λόγια για τη διαδρομή:

  Η Εκκίνηση είναι από τις Ερυθρές όπου κάποιος μπορεί να φτάσει μέσω Ελευσίνας από την παλια Εθνική Οδό προς Θήβα, είτε μέσω Θήβας από την ίδια Εθνική Οδό προς την αντίθετη κατεύθυνση.

  Από τις Ερυθρές ακολουθούμε τον δρόμο προς Πλαταιές με τα πάνω κάτω του. Στο χωριό Λεύκτρα κάνουμε δεξιά και φεύγουμε πλέον από τη γνώριμη διαδρομή από παλαιότερα brevets. Ο δρόμος που στρίψαμε θα μας βγάλει διαδοχικά στα χωριά Λεοντάρι (με μια απότομη ανηφόρα) και Βάγια όπου με μια απότομη κατηφόρα θα βγούμε στην παλαιά Εθνική προς Λιβαδειά.

  Στην Π.Ε.Ο. θα μείνουμε για λίγα χιλιόμετρα ως τον/την Αλίαρτο. Εκεί κάνουμε δεξιά στον γνωστό σημείο από το brevet "Αταλάντη", όμως στη συνέχεια ΔΕΝ στρίβουμε προς Αταλάντη, αλλά συνεχίζουμε ευθεία, μέσα στην αποξηραμένη λίμνη μέχρι το τέλος της οδού στον οικισμό Στροβίκι. Αφού στρίψουμε δεξιά, μετά από μερικά χιλιόμετρα περνάμε τον κόμβο του Κάστρου και συνεχίζουμε ευθεία -προσοχή στις ΛΑΚΟΥΒΕΣ-ΚΡΑΤΗΡΕΣ μετά από τον κόμβο!-. Όλα αυτά τα χιλιόμετρα είναι απολύτως επίπεδα.

  Η επόμενη κατοικημένη περιοχή είναι το Κόκκινο και το χωριουδάκι Αγ. Ιωάννης. Θα σας κάνει εντύπωση η άσφαλτος που λόγω των μεταλλίων είναι κόκκινη! Έπειτα από μια ελαφρώς κατηφορική διαδρομή φτάνουμε στο πρώτο σημείο ελέγχου τη Λάρυμνα, ένα βιομηχανικό λιμάνι, περίπου στο 75ο χιλιόμετρο.

 

  Από τη Λάρυμνα ο δρόμος ανηφορίζει χωρίς πολύ απότομες κλίσεις. Εξαίρεση αποτελεί ένα απότομο κομμάτι περίπου 1000μ μέσα στο Μαρτίνο. Το μέγιστο υψόμετρο αυτής της ανηφόρας είναι λίγο κάτω από 300μ. Από τον κόμβο του Μαρτίνου κατηφορίζουμε στον Προσκυνά, και μέσω Τραγάνας και ευθειών φτάνουμε στην Αταλάντη για το δεύτερο κοντρόλ, μετά από 100 χιλιόμετρα από τις Ερυθρές.

  Από την Αταλάντη ο δρόμος ανηφορίζει χωρίς να έχει κλίση πάνω από 5% σε καμία περίπτωση. Εάν ο αέρας είναι ευνοϊκός δεν φαίνεται καν πως ποδηλατούμε σε ανηφόρα.

  Λίγο πριν από το τέλος της ανηφόρας στρίβουμε αριστερά σε διασταύρωση προς το χωριό Έξαρχος, και ποδηλατούμε εντός ενός μικρού οροπεδίου.

  Μέσα στο χωριό Έξαρχος πρέπει να κατευθυνθούμε απότομα δεξιά και εκεί ξεκινά χωματόδρομος περίπου 3 χιλιόμετρα. Στο τέλος του ξεκινά η απότομη κάθοδος αρχικά προς τον Διόνυσο και ύστερα προς τον Ορχομενό (περνώντας έξω από τον αρχαιολογικό χώρο), από μια είσοδο που δεν έχουμε ξαναποδηλατήσει. Στον Ορχομενό είναι το τρίτο σημείο ελέγχου στο χιλιόμετρο 150 περίπου.

  

  Το μόνο που απομένει για να τερματίσουμε είναι να ποδηλατήσουμε μέσω της Κωπαΐδας προς Αλίαρτο, ύστερα προς Θήβα, και τέλος να ανηφορίσουμε απαλά προς Ερυθρές. Το Τελευταίο αυτό κομμάτι χρειάζεται προσοχή λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων.

   

02/04/2017 

Brevet 200 χλμ

Ερυθραί

bottom of page