top of page

02/06/2018

Brevet 300 χλμ

"Σαν την Χαλκιδική... δεν έχει"

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το μπρεβέ της Χαλκιδικής. Σε σχέση με του 2017, η φετινή διαδρομή είναι απλουστευμένη και ευκολότερη καθώς έχει περιοριστεί στα 300 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει μόνο τον γύρω των δύο πρώτων ποδιών της χερσονήσου.

 

Επίσης, σε αντίθεση με πέρσι, φέτος πρώτα θα περάσουμε από το πιο δύσκολο πόδι της Σιθωνίας. Μετά λοιπόν την εκκίνηση το Σάββατο πρωί στις 7.00 από την Κεντρική Πλατεία των Νέων Μουδανιών, η διαδρομή φεύγει ανατολικά προς την Γερακινή, την Μεταμόρφωση και τη Νικήτη. Δύο χιλιόμετρα μετά το φανάρι της Νικήτης, ακολουθούμε το αριστερό σκέλος στη διασταύρωση με κατεύθυνση τον Όρμο Παναγιάς και τη Βουρβουρού. Σύντομα μπαίνουμε στο πυκνά δασωμένο κομμάτι της ανατολικής Σιθωνίας που περνάει από τις παραλίες Κουτλουμούση, Ζωγράφου, Ονείρου, Αρμενιστή και Πλατανίτσι. Το τμήμα αυτό της διαδρομής είναι και το δυσκολότερο καθώς ενώ κινείται κατά μέσο όρο περίπου 100 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, αποτελείται από αλλεπάλληλες ανηφοροκατηφόρες, με υπέροχη όμως θέα το γαλάζιο του Σιγγιτικού κόλπου και το όρος Άθω που δεσπόζει από την απέναντι πλευρά.

 

Μετά τη Σάρτη μπαίνουμε στην Παραλία Συκιάς κατά μήκος της αμμουδιάς, και σύντομα μετά φτάνουμε και στο πρώτο κοντρόλ της ημέρας μπαίνοντας στο Καλαμίτσι αριστερά στην παραλία, στην ταβέρνα Γιωργάκης όπου είχε γίνει και πέρσι. Εκεί θα περιμένουν μακαρονάδες για να γεμίσουμε ενέργεια για την ανάβαση που ακολουθεί. Φέτος θ’ ανέβουμε την Άμπελο και τα 260 μέτρα της από την ευκολότερη πλευρά της, ανατολικά προς δυτικά. Στο τελείωμα της κατηφόρας μπαίνουμε στη παραλία του Πόρτο Κουφό, και αμέσως μετά στην παραλία της Τορώνης. Μια ακόμα σταδιακή ανηφόρα κατά μήκος των δυτικών πλαγιών του Μελιτώνα θα μας φέρει στο Πόρτο Καρρά και τον Νέο Μαρμαρά. Η περιπορεία της Σιθωνίας κλείνει με ευθείες και εύκολα ανηφοροκατηφοράκια μέχρι τη διασταύρωση για Νικήτη, στην οποία στρίβουμε αριστερά με προορισμό την Κασσάνδρα.

 

Αφού διασχίσουμε ανάποδα το κομμάτι Μεταμόρφωση-Γερακινή-Καλύβες, στον Άγιο Μάμα περνάμε μέσα από το χωριό και λίγο μετά βγαίνουμε στον παράδρομο κατά μήκος του νέου αυτοκινητόδρομου, και περνάμε τον Ισθμό της Ποτίδαιας από την ομώνυμη γέφυρα. Με λίγη προσοχή για το επόμενο χιλιόμετρο, βγαίνουμε στην πρώτη έξοδο δεξιά για ν’ ακολουθήσουμε τον ήρεμο και πλέον χωρίς κίνηση δρόμο προς Νέα Φώκαια. Μετά την Άφυτο εισερχόμαστε στην πιο τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής, ποδηλατώντας σε πευκοδάσος και περνώντας διαδοχικά από Καλλιθέα, Κρυοπηγή, Πολύχρονο, Χανιώτη και με αποκορύφωμα το Πευκοχώρι όπου θα συναντήσουμε πολλή κίνηση, οπότε προσοχή. Δέκα χιλιόμετρα πιο κάτω, και έχοντας ήδη ξεκινήσει την τελευταία ανάβαση του μπρεβέ θα φτάσουμε στο δεύτερο κοντρόλ στο Παλιούρι, όπου θα φροντίσουμε να πάρουμε σφραγίδα ή απόδειξη.

 

Το μπρεβέ από το σημείο αυτό και μετά δεν έχει δυσκολίες. Η νοτιοδυτική πλευρά της Κασσάνδρας αποτελείται από ευθείες κατά μήκος της θάλασσας και τους οικισμούς εξοχικών κατοικιών, και περιλαμβάνει τη διέλευση μέσα από το χωριό της Νέας Σκιώνης. Μετά τα εύκολα ανηφοράκια στη Σίβηρη φτάνουμε στη Κασσανδρεία, απ’ όπου παίρνουμε το κοφτό δρόμο για Άφυτο τέμνοντας τον νέο αυτοκινητόδρομο. Μετά την Άφυτο επιστρέφουμε στην Νέα Φώκαια από την παράκαμψη που είχε ασφαλτοστρωθεί πριν από μερικά χρόνια όταν είχε κλείσει ο κύριος δρόμος λόγω κατολισθήσεων.

 

Τελευταίο ορόσημο της διαδρομής είναι η εκ νέου διάσχιση του Ισθμού της Ποτίδαιας πριν επιστρέψουμε με προσοχή από τον παράδρομο και τερματίσουμε στην Κεντρική Πλατεία των Νέων Μουδανιών.

 

Όσον αφορά τη διαμονή, το ξενοδοχείο Cavo d’ Oro βρίσκεται στο λιμανάκι των Νέων Μουδανιών, όπου υπάρχει μεγάλος χώρος για πάρκινγκ, και απέχει μόλις 100 m από την Κεντρική Πλατεία όπου θα γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός. Επίσης το ξενοδοχείο θα διαθέσει έναν ισόγειο χώρο για τα ποδήλατα.

Οι τιμές για τους συμμετέχοντες είναι: 
Μονόκλινο 25 € 
Δίκλινο 35 € 
Τρίκλινο 45 € 
Οι τιμές είναι χωρίς πρωινό. Ωστόσο κάντε μια συνεννόηση μήπως τυχόν υπάρξει δυνατότητα για ρόφημα. Η εκκίνηση είναι στις 7:00.

Μιλάτε απευθείας με τον κύριο Λάκη Πέτρου στα: 
τηλ: 23730 21218 
κιν: 6977 449493 
και μην ξεχάσετε να αναφέρετε ότι είσαστε για το μπρεβέ Χαλκιδικής (ποδηλατικός αγώνας) για να λάβετε τις παραπάνω τιμές.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Το κόστος της συμμετοχής είναι 10 Ευρώ. 

Οι εγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 14 Μαΐου.  Παρακαλούμε μην κάνετε κατάθεση νωρίτερα, ώστε να μην γίνει μπέρδεμα με άλλα brevets της ΜΠΛΕ.

 

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα Πέμπτη 31/5, 19:00 ΑΥΣΤΗΡΑ (να έχει φανεί στο λογαριασμό της ΜΠΛΕ, αλλιώς θα γίνει επιστροφή των χρημάτων μετά από το τέλος της διοργάνωσης).

Κάρτες στην εκκίνηση θα υπάρχουν ΜΟΝΟ για όσους έχουν ολοκληρώσει σωστά και έγκαιρα την εγγραφή τους.

​​

Εθνική Τράπεζα (δικαιούχος ΜΠΛΕ Ποδηλατοτουριστική λέσχη) 52120154209

IBAN: GR7401105210000052120154209

​​

Ως αιτιολογία θα πρέπει αν αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου και ύστερα το επώνυμο (πχ 5134 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ). Σε περίπτωση μίας κατάθεσης για πολλά άτομα παρακαλούμε η αιτιολογία να γίνεται με πρώτα όλους τους ΑΜ και ύστερα όλα τα επώνυμα (πχ 5134, 6215 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΑΛΑΚΗΣ).

​​

Παρακαλούμε οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.

​​

Το κόστος του μεταλλίου στον τερματισμό είναι 10 Ευρώ.

Παρακαλούμε να είστε στο σημείο εκκίνησης μισή ώρα νωρίτερα για την παραλαβή της κάρτας

bottom of page