top of page

 Πεμ. 02/07/2020 

Ancient tour 

brevet 1000 χλμ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Ancient Tour: Μια ποδηλατική διαδρομή που ενώνει μερικά από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας.

 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ - εκκίνηση 21:00

Ένα από τα ονομαστότερα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού,  το βασικό σύμβολο δόξας της αρχαίας ελληνικής κλασσικής περιόδου. Καθημερινή εικόνα για πολλούς από εμάς, δημοφιλής τουριστικός προορισμός για εκατομμύρια επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Ευκαιρία για βραδινή ποδηλατική φωτογραφία με φόντο τον ιερό βράχο πριν την εκκίνηση. 

 

ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

O τεχνητός λόφος που σκεπάζει τα κόκκαλα των 180 Αθηναίων που έπεσαν στη μάχη εναντίον των Περσών το 490 π.Χ. Μια μάχη με τεράστια σημασία για την εξέλιξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και κατά συνέπεια του δυτικού πολιτισμού, όπως τον ξέρουμε στο σήμερα. Τιμής ένεκεν, ακολουθώντας τη διαδρομή των μαραθωνοδρόμων, θα κάνουμε το γύρο του Τύμβου, όπου και θα συναντήσουμε το κοντρόλ. 

 

ΣΟΥΝΙΟ

Ακρωτήρι, Ναός και Αθηναϊκός Δήμος. Τεράστιας στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για την αρχαία Αθήνα, ένα από τα ωραιότερα σημεία της σύγχρονης Αττικής, αγαπημένος ποδηλατικός προορισμός. Θα τον απολαύσουμε κάτω από το φως του φεγγαριού, ένα φως που θα αντιφεγγίζει στα νερά του Σαρωνικού έως το ξημέρωμα, ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή μέχρι την Αθήνα. Το κοντρόλ θα μας περιμένει στο χώρο της καφετέριας.

 

ΣΑΛΑΜΙΝΑ - φέρρυ

Με το φέρρυ από το Πέραμα θα διασχίσουμε το ίδιο στενό που το 480 π.Χ. έγινε η περίφημη ναυμαχία της Σαλαμίνας.  Η νίκη των Ελλήνων είναι κατά πολλούς παρόμοιας ιστορικής βαρύτητας  με τη νίκη στον Μαραθώνα. Προς το παρόν τα φέρρυ αναχωρούν από Πέραμα ανά μισάωρο μέχρι τις 5:00 και ανά τέταρτο από τις 5:00 και μετά. Το πρώτο φέρρυ από Φανερωμένη είναι στις 05:30 και τα επόμενα 06:30, 07:30, 08:30.  Πιθανόν να πυκνώσουν μέχρι την ημερομηνία του brevet. Η ποδηλατική διαδρομή εντός της Σαλαμίνας διαρκεί περίπου 20 λεπτά για τους πολύ γρήγορους.  Φεύγοντας με το φέρρυ των 06:00 από Πέραμα, είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβει κανείς το φέρρυ των 06:30 από Φανερωμένη.

 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Το 340 π.Χ., ο αρχιτέκτονας Πολύκλειτος χρησιμοποίησε μια φυσική χαράδρα για να χτίσει το ωραιότερο αρχαίο θέατρο χωρητικότητας 13.000 θεατών, με μοναδική φυσική ακουστική. Θα αναζητήσουμε το κοντρόλ στη σκιά  του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στην είσοδο του θεάτρου.  

 

ΜΥΚΗΝΕΣ

Μια στάση απέναντι από την Ακρόπολη των Μυκηνών, την καρδιά του Μυκηναϊκού πολιτισμού, κυρίαρχου στον ελληνικό χώρο από το 1600 μέχρι το 1100 π.Χ. Ένα σύντομο νοερό προσκύνημα στο τελευταίο κέντρο του Ελλαδικού πολιτισμού. Στο χώρο του πάρκινγκ στο τέρμα του δρόμου, απέναντι από την είσοδο της Ακρόπολης, θα συναπαντήσουμε το κοντρόλ.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

Απαραίτητη η ειδική αναφορά στην πανέμορφη αυτή περιοχή. Οι Αρκάδες, οι επονομαζόμενοι και Βαλανηφάγοι της αρχαίας Ελλάδας, οικοδόμησαν πολλούς ναούς και θέατρα, και ταυτίστηκαν διαχρονικά με έναν λιτό και ρομαντικό τρόπο ζωής.  Η ειδυλλιακή εικόνα των Αρκάδων ενέπνευσε πολλούς ευρωπαίους κλασσικούς και ρομαντικούς ποιητές και ζωγράφους, ενισχύοντας σημαντικά το φιλελληνικό κίνημα στην εποχή της ελληνικής επανάστασης. Τα τοπία της ορεινής Αρκαδίας είναι μοναδικά, είτε τα ποδηλατήσει κανείς τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, είτε τα απολαύσει την νύχτα με τη φεγγαράδα.  Πολλοί θα αντικρύσουμε αυτά τα μέρη με το γλυκοχάραμα και την πρωινή δροσιά.  Προσοχή, το κοντρόλ στην Ολυμπία κλείνει 09:40, και μέχρι εκεί έχει αρκετά τοιχάκια. 

 

ΟΛΥΜΠΙΑ

Το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, το κοσμοξάκουστο στάδιο, το κέντρο του αθλητικού πολιτισμού μέχρι και τις μέρες μας, διοχετεύει απίστευτη ομορφιά και ενέργεια. Η διαδρομή περνάει δίπλα από το γήπεδο και το μνημείο Coubertin και προσφέρει άπλετη θέα σε όλο τον ιερό χώρο.

Το κοντρόλ θα μας περιμένει στον οικισμό της Αρχαίας Ολυμπίας...

 

ΔΕΛΦΟΙ

Ο αποκαλούμενος «ομφαλός της γης», το μέρος που φιλοξένησε το σπουδαιότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, με τη φήμη του να ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της αρχαίας Ελλάδας.  Η γοητεία που ασκεί στον ταξιδιώτη ακόμη και σήμερα είναι μοναδική. Το φιλόξενο ξενοδοχείο Φαιδριάδες θα φροντίσει για το σφράγισμα της κάρτας και θα καλύψει τυχόν ανάγκες ύπνου με €50 το δίκλινο με πρωινό.

 

ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Η όμορφη Σκάλα με την ήρεμη θάλασσα και τον βιότοπο, θα μας προσφέρει μια ανάσα δροσιάς πριν την ανάβαση του Προσκυνά, την απολαυστική κατηφόρα προς το Κάστρο, και τις ευθείες της Κωπαΐδας προς Αλίαρτο-Θήβα-Ερυθρές. 

 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στο φιλόξενο Exodus θα μας περιμένει φαγητό αποκατάστασης…

 

Δυο λόγια από την εμπειρία του preride. 

Η Αττική βγαίνει ήρεμα τη νύχτα, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο την ημέρα.   

Η κίνηση ήταν αρκετή στα πρώτα 10-15 χιλιόμετρα, από κει και πέρα αραίωσε σημαντικά.  Μετά τη Σταμάτα, απολαύσαμε το δρόμο σχεδόν μόνοι μας. 

Καλή τροφοδοσία έχει είτε στη Ραφήνα, είτε στη Λούτσα. 

Ο Πειραιάς διασχίζεται αρκετά εύκολα το πρωί, όσο περνάει ωστόσο η ώρα δυσκολεύει.  Καλύτερα να κάνει κανείς διάλειμμα στα φέρρυ, που έτσι κι αλλιώς θα προξενήσουν κάποια καθυστέρηση.  

Τα υπόλοιπα μέρη είναι γνωστά.  Η ανάβαση για Λυγουριό δεν είναι δύσκολη, αλλά ζεστή θα είναι σίγουρα. Το Άργος δεν είναι μακριά από τις Μυκήνες και προσφέρεται για πλήρη ανεφοδιασμό.  Για βραδινό φαγητό προτείνεται σίγουρα η Τρίπολη, αλλά και το Λεβίδι για τους πιο σβέλτους.

Προγραμματίσαμε ύπνο στο 480 χμ και η διαδρομή βγήκε άνετα μέχρι εκεί.  Φτάνοντας στην Ολυμπία εντός ορίου χρόνου, το υπόλοιπο brevet κύλησε χωρίς πίεση.

Ο δεύτερος ύπνος έγινε στους Δελφούς, για να εξασφαλίσουμε μια ποδηλατικά άνετη τελευταία μέρα.   Με τα απαραίτητα διαλλείματα, δύο ύπνους τεσσεράμισι ωρών ο καθένας και ποδηλασία 47 ωρών και 7 λεπτών, ο τερματισμός ήρθε σε 71 ώρες και 40 λεπτά.

20160207_151052.jpg

Σημεία ελέγχου:

  Τα σημεία ελέγχου έχουν οριστεί και είναι:

Εκκίνηση: Αθήνα, Ακρόπολη

1. Τύμβος Μαραθώνα (επανδρωμένο) (νερό)

2. Ναός Σουνίου (επανδρωμένο) (νερό και κέρασμα)

3. Φέρρυ Σαλαμίνας (εισιτήριο) 

4. Αρχ. χώρος Επιδαύρου (επανδρωμένο)

5. Αρχ. χώρος Μυκηνών (επανδρωμένο) (νερό και κέρασμα)

6. Cafe ΡΟΔΟ Ολυμπία (επανδρωμένο στο κατάστημα)

7. Ξενοδοχείο Φαιδριαδές Δελφοί (στη ρεσεψιόν)

8. Σκάλα Αταλάντης, Cafe Πορτοκάλι (τις ώρες που ειναι ανοιχτό), ξενοδοχείο (θα ανακοινωθεί) τις βραδινές ώρες (επανδρωμένο)

Τερματισμός: Αθήνα, Exodus (μακαρονάδα με πρωτεΐνη)

 

Εγγραφές / Παραλαβή καρτών:

  Για να εγραφειτε στο brevet θα πρέπει:

 -Να  συμπληρώσετε και να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στην εκκίνηση(Δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής).

 -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΡΤΩΝ: ΜΟΝΟ στο καφενείο EXODUS την ημέρα τις εκκίνησης 18:00 με 20:00. Τις ίδιες ώρες εμείς θα είμαστε εκεί και θα τρώμε "pasta" με όσους το επιθυμούν. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΙΣ 20.00, ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Ακρόπολη)

 -Η εκκίνηση θα δωθεί στις 21.00. Παρακαλούμε σεβαστείτε τις οδηγίες περί μη συγχρωτισμού, και αναμείνετε τη σειρά σας για την εκκίνηση. Δεν θα σας "κλεψουμε" λεπτα!

 -Το κόστος για τη συμμετοχή στο brevet είναι 20 ευρώ. Η κατάθεση στους λογαρισμούς της ΜΠΛΕ θα πρέπει να γίνει μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6, στις 19.00 το απόγευμα. Παρακαλούμε για την έγκαιρη κατάθεσή σας ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών.

 - Λογαριασμοί υπάρχουν ΚΑΙ στις 4 συστημικές τράπεζες, ως εκ τουτου δεν δεχόμαστε εκπρόθεσμη κατάθεση, ακόμη κι αν αυτή ειναι για λίγα λεπτά.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ της ΜΠΛΕ

ALPHA BANK

δικαιούχος: ΒLΕ CΥCLING CLUΒ-ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ. Λογαριασμού: 119002002021846

ΙΒΑΝ: GR5401401190119002002021846

BIC/SWIFT: CRBAGRAAXXX

 

EUROBANK

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΠΛΕ)

Αρ. Λογαριασμού: 00260255340200875971

ΙΒΑΝ: GR8302602550000340200875971

BIC/SWIFT: ERBKGRAA 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Αρ. Λογαριασμού: 52120154209

ΙΒΑΝ: GR7401105210000052120154209

BIC/SWIFT: ETHNGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΠΛΕ)

ΙΒΑΝ: GR9701720700005070097905246 

BIC/SWIFT: PIRBGRAA

  Ως αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται  ΠΡΩΤΑ ο Αριθμός Μητρώου και ΥΣΤΕΡΑ το επώνυμο (πχ 5134 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ). Σε περίπτωση μίας κατάθεσης για πολλά άτομα, παρακαλούμε η αιτιολογία να γίνεται με πρώτα όλους τους ΑΜ και ύστερα όλα τα επώνυμα (πχ 5134,6118 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΑΛΑΚΗΣ). ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ.

Οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.

bottom of page