top of page

09/06/2018

Brevet 200 χλμ

Σαλαμύκονος (Κιθαιρώνας)

Ένα νέο brevet ήρθε να προστεθεί στο πρόγραμμα του Ble Cycling Club. 

 

Ένα brevet που η διαφορετικότητα του το καθιστά μοναδικό!

Είναι πολυδιάστατο, καλοκαιρινό και προκαλεί!!

Ξεκινάει από την πλατεία Αγίων Αναργύρων (σχεδόν δίπλα από τα σπίτια μας), αγκαλιάζει τη Δυτική Αττική μας ανεβάζει στα "ουράνια" (ανεβαίνοντας τον Κιθαιρώνα), μας κατεβάζει δίπλα στην θάλασσα (κατηφορίζοντας την Ψάθα) και μας μεταφέρει από ηπειρωτικό έδαφος σε νησιώτικο (περνώντας στην Σαλαμίνα και πίσω). 

  

Τα σημεία ελέγχου θα είναι: 

   Αγ. Ανάργυροι 
   Ερυθραί 
   Κιθαιρώνας 
   Κολώνες 
   Αγ. Ανάργυροι 
   (κρυφο;) 

 

Φυσικά θα σας περιμένουν διάφορα κεράσματα. 

 

Σχετικά με τη διαδρομή

 

 

Ξεκινάμε από την πλατεία Αγ. Αναργύρων στις 6:00 το πρωί με προορισμό τη Φυλή και αφού ξεκορφίσουμε, κατεβαίνουμε προς την Πύλη. Συνεχίζοντας για Δάφνη μπορούμε να δούμε στα δεξιά μας τμήμα του Ασωπού ποταμού και να συνεχίσουμε τον δρόμο μας για Ερυθρές όπου θα είναι και το πρώτο κοντρόλ. Κάτω από τη γέφυρα στρίβουμε αριστερά και μέσα από ένα πανέμορφο δάσος, που θα θαυμάσουμε καθώς βρισκόμαστε σε ανηφόρα, καταλήγουμε στα γραφικά Βίλια. 

 

Από την πλατεία του χωριού ξεκινάμε για Κιθαιρώνα να κατακτήσουμε την κορυφή που πετούν οι αετοί και να σφραγίσουμε στο δεύτερο κοντρόλ. 

 

Από την κορυφή του όρους και μέσα από τον οικισμό του Άγιου Νεκτάριου βουτάμε σαν σαΐτες με ρόδες στην αμμουδιά της Ψάθας, συνεχίζοντας προς Αλεποχώρι με τα απόκρημνα βράχια αριστερά μας και τα ήσυχα νερά δεξιά μας. Στη διασταύρωση του χωριού, κάνουμε αριστερά παίρνοντας τον δρόμο για Μέγαρα μέσα από το δάσος αρχικά και το αγροτικό περιβάλλον στη συνέχεια. Ο δρόμος μας βγάζει στις παρυφές των Μεγάρων όπου στρίβοντας αριστερά, κατευθυνόμαστε για Λάκκα Καλογήρου και το πρώτο Ferry που θα μας περάσει σε 10 λεπτά απέναντι στη Σαλαμίνα. 

 

(Σχετικά με τα δρομολόγια. Ενημερώθηκαμε για δεύτερη φορά πως ως τις 15.30 έχει δρομολόγια κάθε μισή ωρα χχ:00 και χχ:30. Από τις 15.30 έχει κάθε ώρα χχ:30. Η πρωινή εκκίνηση βοηθά στο να προλάβουμε τα δρομολόγια ανα μισάωρο)

 

 Στον προβλήτα στρίβουμε δεξιά και με το δεξί χέρι στη θάλασσα, ακολουθούμε τον δρόμο που μας βγάζει στην Κούλουρη (πρωτεύουσα του νησιού).Περνώντας από το λιμανάκι με τα ψαροκάικα και κατευθυνόμενοι προς Παλούκια, κάνουμε δεξιά για Αιάντειο και από εκεί μπαίνουμε σιγά σιγά στο δάσος που θα μας οδηγήσει μετά από αρκετά πάνω κάτω, στην πλευρά του νησιού απέναντι από την Αίγινα, στην περιοχή Κολόνες και την παραλία Πατητήρι όπου και θα σφραγίσουμε στο τρίτο και τελευταίο κοντρόλ. Γυρίζουμε πίσω στο δάσος και μέσα από δρομάκια με εξοχικές κατοικίες, βγαίνουμε πάνω από τα Σελήνια και κατηφορίζουμε προς Αμπελάκια. Από εκεί μια ανάσα δρόμος και φτάνουμε στα Παλούκια που παίρνουμε το δεύτερο Ferry που θα μας αποβιβάσει στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και το καθαρά αστικό περιβάλλον. Στα φανάρια με την Γρηγορίου Λαμπράκη στρίβουμε αριστερά και σχεδόν αμέσως στη διχάλα που συναντάμε παίρνουμε τον δεξιό δρόμο (λεωφόρο Σαλαμίνος) για Κερατσίνι και Νίκαια. Στο τέρμα της λεωφόρου Σαλαμίνος μπαίνουμε δεξιά κάτω από την γέφυρα και στο φανάρι αριστερά στη λεωφόρο Θηβών για Αιγάλεω και Ίλιον όπου και θα καταλήξουμε στην πλατεία Αγ. Αναργύρων. Έτσι θα έχουμε ολοκληρώσει ένα όμορφο brevet με αρκετά χιλιόμετρα στα πόδια και μυαλό ταξιδεμένο σε βουνά, δάση και ακτογραμμές.

 

 

Εγγραφές

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Το κόστος της συμμετοχής είναι 10 Ευρώ. 

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα Τετάρτη 6/6, 19:00 ΑΥΣΤΗΡΑ (να έχει φανεί στο λογαριασμό της ΜΠΛΕ, αλλιώς θα γίνει επιστροφή των χρημάτων μετά από το τέλος της διοργάνωσης).

Κάρτες στην εκκίνηση θα υπάρχουν ΜΟΝΟ για όσους έχουν ολοκληρώσει σωστά και έγκαιρα την εγγραφή τους.

​​

Εθνική Τράπεζα (δικαιούχος ΜΠΛΕ Ποδηλατοτουριστική λέσχη) 52120154209

IBAN: GR7401105210000052120154209

​​

Ως αιτιολογία θα πρέπει αν αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου και ύστερα το επώνυμο (πχ 5134 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ). Σε περίπτωση μίας κατάθεσης για πολλά άτομα παρακαλούμε η αιτιολογία να γίνεται με πρώτα όλους τους ΑΜ και ύστερα όλα τα επώνυμα (πχ 5134, 6215 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΑΛΑΚΗΣ).

​​

Παρακαλούμε οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.

​​

Το κόστος του μεταλλίου στον τερματισμό είναι 10 Ευρώ.

Παρακαλούμε να είστε στο σημείο εκκίνησης μισή ώρα νωρίτερα για την παραλαβή της κάρτας

bottom of page