top of page

10/01/2015 

Brevet 200 χλμ

Γύρος Έβρου - Ροδόπης

 

Τερματίσαντες εδώ

 

 

  Ώρα εκκίνησης 08.00

 

  Η ΜΠΛΕ, για πρώτη φορά φέρνει την εκκίνηση ένός brevet τόσο μακρυά από την πρωτεύουσα. Η Αλεξανδρούπολη, έπειτα από δύο φορές πόλη τερματισμού (έτσι θα το λέγανε στο "Tour de France), γίνεται πόλη που φιλοξενεί brevet. Για το 2015, εκτός από αυτό το 200άρι, θα διοργανωθεί εκεί και ένα 300άρι.

 

    

  Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα του Ν. Έβρου και η πρώτη πόλη προς την Ευρώπη καθώς μπαίνουμε από την Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς (Εγνατία Οδός), με τρένο, αεροπορικώς (καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα). Παλαιότερα υπήρχε και εβδομαδίαια ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον λιμένα του Λαυρίου.

  Είναι υπόδειγμα ρυμοτομίας με μεγάλους και άνετους δρόμους, όπου δεν υπάρχουν πολλά STOP αλλά δεσπόζει η "δεξιά προτεραιότητα, ενώ σήμα κατατεθέν της είναι ο μεγαλειώδης Φάρος που προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν είναι πια δίπλα στη θάλασσα, αλλά στον κεντρικό πεζόδρομο.

 

  Η Αλεξανδρούπολη έχει αρκετά μέρη που αξίζει να επισκευθεί κάποιος, και με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ μπορείτε να τα βρείτε. Όμως αυτό που πολλοί Έλληνες ξεχνούμε είναι πως το δέλτα του Έβρου είναι ίσως ο πιο γνωστός και σημαντικός προορισμός στους ξένους τουρίστες. Είναι ένας σπάνιος υδροβιότοπος, ο οποίος, εκτός του ότι ειναι φυσικό σύνορο μεταξύ Ευρώπης – Ασίας, αποτελεί και μια από τις σημαντικότερες περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στα Βαλκάνια και την Ευρώπη ενώ έχει μια από τις πλουσιότερες ορνιθοπανίδες που υπάρχουν με πολύ σπάνια πτηνά, ψάρια, αμφίβια και λουλούδια.

 

  Η διαδρομή είναι η πρώτη που θα γίνει τόσο νωρίς στην πρωτοχρονιά. Το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα είναι τσουχτερό, όμως τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν χιονοπτώσεις στις περιοχές πάνω στη διαδρομή του brevet.

  Τα σημεία ελέγχου θα είναι μη επανδρωμένα, συνεπώς θα πρέπει να ακολουθούνται πλήρως οι αντίστοιχοι κανόνες των BRM (δείτε εδώ, άρθρο 9.

 

 Αποδεικτικό διέλευσης μπορεί να είναι κάτι από τα εξής:

  • Απόδειξη καταστήματος όπου να φαίνεται ευκρινώς η διεύθυνση της επιχείρησης και η ώρα έκδοσης της απόδειξης

  • Σφραγίδα στην κάρτα brevet από κάποια τοπική επιχείρηση, στην οποία να φαίνεται η διεύθυνση. 

  • Απόδειξη από ΑΤΜ τράπεζας όπου θα φαίνεται ο κωδικός καταστήματος.

​Φυσικά θα πρέπει εσείς να συμπληρώσετε την ώρα άφιξης στην κάρτα σας. Και εννοείται πως ο κάθε ποδηλάτης θα πρέπει να έχει το δικό του αποδεικτικό διέλευσης, ασχέτως αν έχει παρέα ή είναι σε κάποιο γκρουπ.

 Φθάνοντας στον τερματισμό τα αποδεικτικα ελέγχου θα εξεταστουν για την ορθότητά τους (αν ο ποδηλάτης το έχει στην κατοχή του, την ώρα διέλευσης, τη διεύθυνση).

Κατεστραμμένα, μη ευκρινή και ξεχασμένα αποδεικτικά διέλευσης θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την έλλειψη μιας σφραγίδας από control, δηλαδή το αποκλεισμό του ποδηλάτη.

 

  Τονίζεται πως το καλύτερο στοιχείο διέλευσης από ένα μέρος, φυσικά είναι η σφραγίδα, διότι αποκλείεται να χαθεί!

 

  Υπενθυμίζεται πως η χρήση αντανακλαστικού γιλέκου και φώτων εμπρός και πίσω (κανονικά φώτα, όχι ψείρες) είναι υποχρεωτική σε όλες τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού (ομίχλή, καταιγίδα κ.α. και φυσικά ύστερα από τη δύση του Ηλίου).

 

 

  Λόγω των μειωμένων συμμετοχων δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική εγγραφή. Όποιος θέλει να λάβει μέρος στο brevet, παρακαλείται να έρθει στο "Coffee Lounge Bar ZUCCA"  Μεσολογγίου 1, απέναντι από το Φάρο, την Παρασκευή 19.00-22.00. Επίσης κάρτες θα υπάρχουν στην εκκίνηση 07.00 - 07.30. Καμία κάρτα δεν θα δωθεί ύστερα από 7.30 το πρωί του Σαββάτου. Φυσικά για να λάβει κάποιος συμμετοχή πρέπει να είναι γραμμένος στα μητρώα των brevets όπως ορίζει η ARG στο brevets.gr, και να γνωρίζει τον αριθμό του.

  Το κόστος της κάρτας είναι 4 ευρώ, και αυτό του μεταλλίου, εφόσον τερματίσετε και το επιθυμείτε, είναι 8 ευρώ. Παρακαλείσθε για την γρηγορότερη εξυπηρέτησή σας να είσθε εφοδιασμένοι με το ακριβές αντίτιμο.

 

  Η εκκίνηση, ο τερματισμός, και η παραλαβή καρτών θα γίνουν στον εν λόγω καφέ, "Coffee Lounge Bar ZUCCA"  Μεσολογγίου 1, απέναντι από το Φάρο

 

 

Χάρτης Ίντερνετ εδώ

 

 

Roadbook εδώ
 

 

bottom of page