top of page

 

 

  Ώρα εκκίνησης 06.00. 

 

  Εγγραφές και παραλαβή καρτών την Παρασκευή 10/3 , 15.00 - 17.00, στον "Φούρνο Μαϊστράλη", Κανάρη 2 Πλατεία Χίου (Βουνακίου).

Για όσους θα έρθουν εκτός Χίου παρακαλώ ενημερώστε έως την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 για να βγούνε οι κάρτες στο τηλέφωνο 6936968209, ή μπορείτε να στείλετε τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου Brevet, διεύθυνση διαμονής και τηλέφωνο κινητο) στο panos10385@yahoo.gr

Μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα!

 

  Την ιδέα μου την έδωσε ο Έκτορας, δεν θυμάμαι πότε, αλλά καρφώθηκε στο μυαλό μου. Να γίνει ένα 400άρι στην Χίο που στην κυριολεξία να περνάει από όλα τα βουνά τους δρόμους και τα χωριά της Χίου, και όλα αυτά μέσα σε μια μέρα και μια νύχτα του Μαρτίου. Όσο από υψομετρικά θα ανέβουμε λίγο κάτω από την κορυφή του Έβερεστ.

  Την μέρα λοιπόν του brevet η Blue Star θα φέρει τους θαρραλέους από την ηπειρωτική Ελλάδα μια ώρα πριν την εκκίνηση ενώ τα αδέλφια από την Λέσβο θα είναι από τα μεσάνυχτα στο νησί.

Αφού πιούμε το πρωινό καφεδάκι στο φούρνο του δικού μας θείου, του Κώστα Μαϊστράλη θα φορέσουμε τα γιλέκα μας, θα ανάψουμε τα φώτα και θα ξεκινήσουμε στις 06:00 προς το νοτιότερο μέρος της Χίου στην παραλία του Εμπορειού, στα Μαύρα Βόλια.

 

  Από εκεί, κατεύθυνση στο άλλο λιμάνι της Χίου αυτό των Μεστών και μετά βόρεια προς το βουνό της Αμανής και τα 13 χωριά του, όπου θα περάσουμε αριστερόστροφα σε σχέση με τα προηγούμενα brevets.

  Αφού ολοκληρώσουμε τον γύρο της Αμανής φτάνουμε στην Βολισσό με το Κάστρο της. Από τον ίδιο δρόμο θα κατευθυνθούμε ξανά στον Λιμένα Μεστών και μετά στο Λιμάνι της Χίου που παρέα πια με την πανσέληνο θα ποδηλατήσουμε τον γύρο του Πελινναίου περνώντας απ τα 12 χωριά του.

 

  Το Λυκόφως θα μας βρει να έχουμε κατεύθυνση προς την Χίο ώστε να φάμε το τελευταίο ποδηλατικό κερασάκι την ανάβαση του Προβατά, 12 χιλ με μέση κλίση 8-9%.

  Φτάνοντας όμως στην κορυφή η ανατολή του ηλίου από τα παράλια της Μικράς Ασίας θα μας χαρίσει ένα πλατύ χαμόγελο το οποίο θα είναι μόνιμο μιας και εκεί σταματάνε οι ανηφόρες. Λίγες κατηφόρες θα μας ρίξουν στην αγκαλιά των χωριών του Κάμπου και μετά στην Κεντρικής Πλατείας της Χίου για τελευταία φορά!

 

ΥΓ1: Για τροφοδοσία, φαγητό και γενικά υποστήριξη να μην υπάρχει ανησυχία. Όσοι έχουν λάβει μέρος στα brevets της Χίου φύγανε με περισσότερες θερμίδες από όσες κάψανε…

 

ΥΓ2: Για την επιστροφή των ταξιδιωτών με το καράβι της Blue Star έχει δρομολόγιο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής για αυτούς που θέλουν να πάνε Πειραιά και για τους Λέσβιους δύο ώρες αργότερα με την Hellenic.

 

ΥΓ3: Γίνονται ενέργειες ώστε να μας δώσει η Blue Star έκπτωση για τους ταξιδιώτες. (Θα ανακοινωθούν νεότερα μόλις μας απαντήσει η εταιρεία)

 

ΥΓ4: Για όσους επιθυμούν υπάρχουν δωμάτια στο λιμάνι της Χίου στο ξενοδοχείο ChiosRooms (τηλ. 2271020198, 6972833841, Chiosrooms@hotmail.com) με τιμή κατά άτομο στα 12€ για συγκεκριμένα για την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και από τις πρωινές ώρες (μετά τον τερματισμό του brevet) έως και το βράδυ που φεύγει το καράβι για τον Πειραιά, οι κρατήσεις θα γίνουν κατά μόνας!!!

 

 

 

Θα σας δω στην εκκίνηση…

Βασιλείου Πάνος

Οne LIFE, LIVE it

11/03/2017 

Brevet 400 χλμ

Χίος 400

bottom of page