top of page

11/05/2019 

Παρνασσός 400

brevet 400 χλμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ώρα εκκίνισης και λεπτομέριες της διαδρομής έχουν αλλάξει σε σχέση με το βίντεο, όμως η "κεντρική" ιδέα είναι η ίδια!

Παρνασσός 400, μια νέα πρωτότυπη διαδρομή της ΜΠΛΕ.

 

Στόχος της διαδρομής είναι να είναι ένα δύσκολο, αλλά όχι πολύ δύσκολο brevet. Ή μήπως ένα εύκολο που να μην παραείναι εύκολο;

 

Ύστερα από πολλές ασκήσεις επί (ιντερνετικού) χάρτου αποφασίσαμε να υπάρχει μόνο μία μεγάλη δυσκολία στα περίπου 4000 υψομετρικά της διαδρομής. Όχι μια απλή, όμως, δυσκολία διότι ο ποδηλάτης θα χρειαστεί να “αναρριχηθεί” στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού σε υψόμετρο πάνω από 1700 μέτρα. Βέβαια η ανάβαση θα γίνει από την “εύκολη” πλευρά, από την Αράχοβα.  Φυσικά ένα brevet δεν είναι μόνο μια ανάβαση, αλλά 400 χιλιόμετρα που μέσα σε αυτά υπάρχει η ανάβαση Προσκυνά, η ανάβαση προς την Αταλάντη (Καλαπόδι) και μην ξεχνάμε τα περίπου 15 ανηφορικά χιλιόμετρα στη Μαλακάσα που έχουν κατά καιρούς ταλαιπωρήσει σχεδόν όλους τους ποδηλάτες. Να τονίσουμε πως θα θέλαμε να είστε προετοιμασμένοι για όλες τις καιρικές συνθήκες διότι το υψόμετρο δεν αστειεύεται.

 

Το βουνό θα έχει χιόνι και όμορφη θέα και σας περιμένουμε. Αν βγάλετε όμορφες φωτογραφίες μοιραστείτε τες με το hashtag #blecyclingclub. 

DSC_0065.jpg

Η διαδρομή

 

 

Σάββατο πρωί στις 7.00 είναι η εκκίνηση από τον παράδρομο στον Αγ. Στέφανο. Με διαδρομή παρόμοια, αλλά όχι ταυτόσημη με την “Αταλάντη” το πρώτο σημείο ελέγχου είναι στον Ορχομενό. Το κομμάτι αυτό είναι σχετικά γρήγορο και θα σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο για την ανηφόρα του Παρνασσού.

 

Από τον Ορχομενό έχει λίγο φλατ ακόμη και το τοπίο αλλάζει με μια παρατεταμένη ανηφόρα γύρω στα 30 χιλιόμετρα που θα σας οδηγήσει ως την Αράχοβα. Μην κάνετε μεγάλη στάση, καθώς η ανηφόρα συνεχίζεται...  Μια μικρή κατηφόρα και λίγο ευθεία στο Λιβάδι και αρχίζει το δεύτερο πιο απότομο ανηφορικό κομμάτι. Εκεί, σε μια φουρκέτα περίπου στο μέσο αυτής της ανάβασης βρίσκεται το δεύτερο κοντρόλ.

 

Η ανάβαση τελειώνει και υπάρχει μια μεγάλη τεχνική και απότομη κατάβαση που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η κατάβαση τελειώνει στην Αμφίκλεια κι έπειτα από ένα πέρασμα από τα χωριά Ελάτεια και Σφάκα αρχίζει η ανάβαση 200μ υψομετρικής διαφοράς που η κατηφόρα της, μέσω της Αταλάντης σας φέρνει στη Σκάλα Αταλάντης, το παραλιακό τρίτο σημείο ελέγχου.

 

Στο παραλιακό πέρασμα φαίνονται αριστερά τα Αταλαντονήσια και δεξιά ο βιότοπος της Αταλάντης. Ακολουθεί η 300μ ανάβαση Προσκυνά και η επιστροφή στον Αγ. Στέφανο από γνωστά μέρη, με διάλειμμα για σφραγίδα στον Ορχομενό. Μην τα δώσετε όλα στα φλατ που ακολουθούν γιατι είπαμε: Η Μαλακάσα τιμωρεί στο τέλος! Και μην ξεχάσουμε το κερασάκι, τη μικρή, αλλά μεγάλη μετά από τόσα χιλιόμετρα ανάβαση του Αγ. Στεφάνου.

10257181_614469448640347_196195976843150

Εγγραφές

 

Το κόστος της συμμετοχής είναι 13 Ευρώ. Εγγραφές θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω τραπεζικής κατάθεσης (δεν υπάρχει κάποια φόρμα ίντερνετ) στον λογαριασμό της ΜΠΛΕ. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη 8/5, 19.00 ΑΥΣΤΗΡΑ (να έχει φανεί στο λογαριασμό της ΜΠΛΕ, αλλιώς θα γίνει επιστροφή των χρημάτων μετά από το τέλος της διοργάνωσης). ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Εθνική Τράπεζα (δικαιούχος ΜΠΛΕ Ποδηλατοτουριστική λέσχη) 52120154209

IBAN: GR7401105210000052120154209

Ως αιτιολογία θα πρέπει αν αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου και ύστερα το επώνυμο (πχ 5134 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ). Σε περίπτωση μίας κατάθεσης για πολλά άτομα παρακαλούμε η αιτιολογία να γίνεται με πρώτα όλους τους ΑΜ και ύστερα όλα τα επώνυμα (πχ 5134, 6215 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΑΛΑΚΗΣ).

Παρακαλούμε οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.

Υπενθυμίζεται σε όλους τους συμμετέχοντες πως είναι υποχρεωτικό να έχουν μαζί τους αντανακλαστικό γιλέκο, και λειτουργικά φώτα εμπρός και πίσω. Δείτε τον κανονισμός και τις πληροφορίες εδώ http://brevets.gr/images/Reflective_vest.pdf

Θα διενεργηθεί τεχνικός έλεγχος για τα παραπάνω στην εκκίνηση. Δεν θα δοθεί κάρτα σε συμμετέχοντα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις

DSC_0389.jpg
bottom of page