top of page

13/05/2017 

Brevet 200 χλμ

Η Κούπα του Πυθαγόρα

  Από τότε που έκανα το πρώτο μου brevet στην Θήβα το 2013, ονειρευόμουν ένα τέτοιο γεγονός στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Σάμο!

  4 χρόνια μετά, το όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα! Ποιος να μου το έλεγε τότε πως θα το διοργάνωνα εγώ και να το πίστευα(με πλάτη την ΜΠΛΕ βέβαια και την βοήθεια φίλων από το νησί!


Brevet Σάμου λοιπόν 2017 

"Η ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ"

 

  Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία στο Νέο Καρλόβασι στις 07.00 και θα ανηφορίσουμε -με το καλημέρα σας!- προς Αγίους θεοδωρους και Μαραθόκαμπο. Από εκεί μετά από λίγα πάνω κάτω θα φτάσουμε στους Δρακαίους όπου θα σφραγίσουμε τις καρτούλες μας στο πρώτο κοντρόλ.

 

  Επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο μέχρι ενός σημείου και ξαναβγαίνουμε τελικά στον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση το χωριό μου, τον Πύργο (ότι κι αν έχετε ακούσει για τους Πυργιώτες......πιστέψτε το. .....χιούμορ).


  Περνάμε περιφερειακά τον Πύργο και ανηφορίζουμε (πάλι) προς Σπαθαραίους όπου έχουμε το δεύτερο κοντρόλ. Μην χασομερήσετε πολύ εκεί, φορτώστε προμήθειες και αράξτε λίγο μετά στο παγκάκι με την καταπληκτική θέα στην Σαμιοπούλα (έχει πέσει ερωτική εξομολόγηση εκεί με το κιλό...). Αν δεν ξεχαστείτε εκεί συνεχίστε προς Παγώνδα και κατηφορίστε (επιτέλους  προς Ηραίον και στην συνέχεια προς Πυθαγόρειο (το πανέμορφο λιμάνι αξίζει μια επίσκεψη).

 

  Μετά θα πάμε βόλτα στο Ποσειδώνιο, να δούμε και την Τουρκία απέναντι, όπου κι εκεί θα χρειαστεί να βγάλετε την κάρτα για το τρίτο κοντρόλ (θα μπορούσα να βάλω κρυφό εκεί αλλά δεν θέλω να "πιάσω" κανέναν να κλέβει εκεί, οπότε φανερό).

 

  20 χιλιομετράκια μετά φτάνουμε στην πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ (Σάμος) όπου και έχουμε κοντρόλ (ξανά) στην πλατεία Πυθαγόρα. Παίρνουμε μια ανάσα και ξεκινάμε για τα τελευταία σαραντακάτι χιλιόμετρα, σχετικά εύκολα εκτός από πέντε χιλιομετράκια ανάβαση (δώρο για να μην ξεχνιόμαστε) προς το χωριό Βουρλιώτες.

  Μόλις φτάσετε εκεί πάνω θεωρείστε ότι τελείωσαν τα "βάσανά" σας.

  Πέμπτο και τελευταίο κοντρόλ στους Βουρλιώτες και πάμε για τερματισμό. 

 


Ανακεφαλαίωση:


  200 απολαυστικά χιλιόμετρα σε ένα νησί με τοπία που θα σας μαγέψουν. Θα ποδηλατήσετε δίπλα στην θάλασσα αλλά και πολύ πάνω από αυτήν βλέποντας την από μακριά. Θα ανεβείτε βουνά, θα περάσετε από γραφικά χωριά και...αν είστε καλά παιδιά θα έχει και δώρο έκπληξη στο τέλος....!

 

  Καλή διασκέδαση! 

 


Στα χρηστικά τώρα:


  Οι τρόποι προσέγγισης του νησιού είναι οι γνωστοί δύο. Αεροπλάνο και καράβι. Αεροπλάνο (αν τα κλείσετε νωρίς) θα βρείτε εισιτήρια κοντά στην τιμή του πλοίου (100-130 πήγαινε έλα). Το πλοίο στοιχίζει 100€ πήγαινε έλα αλλά αν μαζευτούν πάνω από είκοσι άτομα και προπληρώσουν το εισιτήριο έχουμε 30% έκπτωση. Το πλοίο φεύγει στις 17:00 από Πειραιά και φτάνει Καρλόβασι 03:30 ξημέρωμα Σαββάτου (07:00 είναι η εκκίνηση) οπότε μέχρι να πάτε εκεί (θα είμαι στο λιμάνι και θα σας περιμένω για να σας συνοδεύσω μέχρι την πλατεία) να πιείτε έναν καφέ θα έρθει η ώρα να ξεκινήσετε. Επιστροφή έχει την Κυριακή στις 15:00.

  Όσον αφορά την διαμονή, το ξενοδοχείο "ΕΡΑΤΩ" μας έκανε ειδική τιμή στα 35€ το δίκλινο με πρωινό. Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 2273038188 

  Μανώλης Καρβελάς

Εγγραφές

  Οι εγγραφές θα γίνουν καταθέτοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ στο λογαριασμό της ΜΠΛΕ στην Εθνική Τράπεζα έως Παρασκευή 5 Μαΐου. Δεν θα χρειαστεί κάποια άλλη ενέργεια και οι κάρτες θα βρίσκονται στην εκκίνηση. Παρακαλούμε όπως χρεώσεις λόγω μεταφοράς εμβάσματος από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη Λέσχη. Ως δικαιολογία παρακαλούμε να βάλετε τον αριθμό μητρώου σας, το επώνυμό σας και "Σαμος"

Εθνική Τράπεζα

Δικαιούχος: ΜΠΛΕ Ποδηλατοτουριστική λέσχη 

Αρ. Λογ. 52120154209

IBAN: GR7401105210000052120154209

  Όσοι θα λάβετε πρώτη φορά μέρος σε brevet ΠΡΕΠΕΙ να έχετε αριθμό μητρώου (μάθετε πως εδώ) και, θερμή παράκληση, διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς (εδώ) για να μην έχουμε παρατράγουδα στην εκκίνηση.

  Φώτα μπρος και πίσω και γιλέκο με ΦΑΡΔΙΕΣ ανακλαστικές λωρίδες και κράνος είναι απαραίτητα για να πάρει κανείς εκκίνηση κι ας ξέρει ότι θα τερματίσει μέρα. Και μια υπενθυμιση: Τα brevets ειναι ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ του brevet

 Η παραλαβή της μπλούζας θα γίνει ύστερα από επικοινωνία με τον Μανώλη Καρβελά στο τηλ:

697 465 0509

bottom of page