top of page

13/06/2021 
Brevet 200 χλμ - CoViD rules
Σαλαμύκονος (Κιθαιρώνας)

Ένα brevet που η διαφορετικότητα του το καθιστά μοναδικό!

Είναι πολυδιάστατο, καλοκαιρινό και προκαλεί!!

Ξεκινάει από την πλατεία Αγίων Αναργύρων (σχεδόν δίπλα από τα σπίτια μας), αγκαλιάζει τη Δυτική Αττική μας ανεβάζει στα "ουράνια" (ανεβαίνοντας τον Κιθαιρώνα), μας κατεβάζει δίπλα στην θάλασσα (κατηφορίζοντας την Ψάθα) και μας μεταφέρει από ηπειρωτικό έδαφος σε νησιώτικο (περνώντας στην Σαλαμίνα και πίσω). 

  

Τα σημεία ελέγχου θα είναι: 

   Αγ. Ανάργυροι 
   Ερυθραί 
   Κιθαιρώνας 
   Παραλία Πατητήρι

   τέλος ανηφόρας Πηλοστομου

   Αγ. Ανάργυροι 
   

 

 

Σχετικά με τη διαδρομή

 

 

Ξεκινάμε από την πλατεία Αγ. Αναργύρων με προορισμό τη Φυλή και αφού ξεκορφίσουμε, κατεβαίνουμε προς την Πύλη. Συνεχίζοντας για Δάφνη μπορούμε να δούμε στα δεξιά μας τμήμα του Ασωπού ποταμού και να συνεχίσουμε τον δρόμο μας για Ερυθρές όπου θα είναι και το πρώτο κοντρόλ. Κάτω από τη γέφυρα στρίβουμε αριστερά και μέσα από ένα πανέμορφο δάσος, που θα θαυμάσουμε καθώς βρισκόμαστε σε ανηφόρα, καταλήγουμε στα γραφικά Βίλια. 

 

Από την πλατεία του χωριού ξεκινάμε για Κιθαιρώνα να κατακτήσουμε την κορυφή που πετούν οι αετοί και να σφραγίσουμε στο δεύτερο κοντρόλ. 

 

Από την κορυφή του όρους και μέσα από τον οικισμό του Άγιου Νεκτάριου βουτάμε σαν σαΐτες με ρόδες στην αμμουδιά της Ψάθας, συνεχίζοντας προς Αλεποχώρι με τα απόκρημνα βράχια αριστερά μας και τα ήσυχα νερά δεξιά μας. Στη διασταύρωση του χωριού, κάνουμε αριστερά παίρνοντας τον δρόμο για Μέγαρα μέσα από το δάσος αρχικά και το αγροτικό περιβάλλον στη συνέχεια. Ο δρόμος μας βγάζει στις παρυφές των Μεγάρων όπου στρίβοντας αριστερά, κατευθυνόμαστε για Λάκκα Καλογήρου (σε περίπτωση που δεν εχουν ολοκληρωθεί τα έργα στον κυκλικό κόμβο μετά τα Μέγαρα, ακολουθείστε τη σήμανση για Φέρυ προς Σαλαμίνα) και το πρώτο Ferry που θα μας περάσει σε 10 λεπτά απέναντι στη Σαλαμίνα. 

 

(Σχετικά με τα δρομολόγια. Ενημερώθηκαμε για δεύτερη φορά πως ως τις 14.00 έχει δρομολόγια κάθε μισή ωρα χχ:00 και χχ:30. Από τις 15.30 έχει κάθε ώρα χχ:30.

 

 Στον προβλήτα στρίβουμε δεξιά και με το δεξί χέρι στη θάλασσα, ακολουθούμε τον δρόμο που μας βγάζει στην Κούλουρη (πρωτεύουσα του νησιού).Περνώντας από το λιμανάκι με τα ψαροκάικα και κατευθυνόμενοι προς Παλούκια, κάνουμε δεξιά για Αιάντειο και από εκεί μπαίνουμε σιγά σιγά στο δάσος που θα μας οδηγήσει μετά από αρκετά πάνω κάτω, στην πλευρά του νησιού απέναντι από την Αίγινα, στην περιοχή Κολόνες και την παραλία Πατητήρι.

 

Γυρίζουμε πίσω στο δάσος και μέσα από δρομάκια με εξοχικές κατοικίες, βγαίνουμε πάνω από τα Σελήνια και κατηφορίζουμε προς Αμπελάκια. Από εκεί μια ανάσα δρόμος και φτάνουμε στα Παλούκια που παίρνουμε το δεύτερο Ferry που θα μας αποβιβάσει στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και το καθαρά αστικό περιβάλλον. Στα φανάρια με την Γρηγορίου Λαμπράκη στρίβουμε αριστερά και σχεδόν αμέσως στη διχάλα που συναντάμε παίρνουμε τον δεξιό δρόμο (λεωφόρο Σαλαμίνος) για Κερατσίνι και Νίκαια. Στο τέρμα της λεωφόρου Σαλαμίνος μπαίνουμε δεξιά κάτω από την γέφυρα και στο φανάρι αριστερά στη λεωφόρο Θηβών για Αιγάλεω και Ίλιον όπου και θα καταλήξουμε στην πλατεία Αγ. Αναργύρων. Έτσι θα έχουμε ολοκληρώσει ένα όμορφο brevet με αρκετά χιλιόμετρα στα πόδια και μυαλό ταξιδεμένο σε βουνά, δάση και ακτογραμμές.

 

 

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Κόστος: 5 Ευρώ

Χάρτης: https://www.openrunner.com/r/7910210

Roadbook: εδώ (σημειώνεται η διαφορά της ώρας σε σχέση με την ώρα εκκίνησης)

Σημεία Ελέγχου

- Άγιοι Ανάργυροι (φωτο στην Πλατεία, ή απόδειξη)

- Ερυθραί (φωτό σε ταμπέλα που να φαίνεται η τοποθεσία ή απόδειξη

- Κιθαιρώνας (φωτό στην ΚΟΡΥΦΗ, ο δρόμος πάει μέχρι την κορυφή του βουνου)

- Παραλία Πατητήρι (φωτό στην καντίνα ή στο εκκλησάκι, ή απόδειξη από την καντίνα αν είναι ανοιχτή)

- Ανηφόρα Πιλοστομου (είναι το τέλος τις πιο απότομης ανηφόρας, θα το καταλάβετε!!! -φωτό που να φαίνεται στο βάθος το Πέραμα και ο Πειραιάς - ειναι πολύ συγκεκριμένη η θέα)

Έστω και μία φωτό ή απόδειξη να λείπει είτε είναι από λάθος σημείο, το brevet ΔΕΝ θα πιστοποιείται. Επίσης δεν θα πιστοποιούνται διαδρομές που δεν ακολοθουν τους κανονες τις πολιτείας (πχ. σε ώρα απαγορευσης κυκλοφορίας)

Διαδικασία εγγραφής

ΔΕΝ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ!

 

Πρώτα πάτε και ποδηλατείτε το brevet όποτε επιθυμείτε από το Σάββατο 5 Ιουνίου ως την Κυριακή 13 Ιουνίου. Με την ολοκλήρωσή του στέλνετε email στο Blecyclingclub@gmail.com το οποίο να περιέχει:

-Τον αριθμό μητρώου σας

-Το καταθετήριο σας (τα στοιχεία των τραπεζών τα βρίσκετε στο τέλος της σελίδας): 5 ευρώ ή 5+10=15 αν επιθυμειτε μετάλλιο

-Τις φωτογραφίες σας σε αυθεντικη μορφή (όχι απο screenshot, όχι σε messenger κλπ) ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ώρα διέλευσής σας από τα σημεία ελέγχου.

-Τις ώρες διέλευσης από τα σημεία έλεγχου και στο εμαηλ, εκτός από τις φωτο

-Κοινά εμαηλ γίνονται δεκτά μόνο εφόσον η παρέα έχει όλες τις διελεύσεις κοινες.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΡΤΩΝ: Οι κάρτες από όλα τα CoViD rules brevets της ΜΠΛΕ θα είναι διαθέσιμες στο τέλος του 2021. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μετάλλιο θα φροντίσουμε να το παραλάβετε αμεσα.

ALPHA BANK

δικαιούχος: ΒLΕ CΥCLING CLUΒ-ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ. Λογαριασμού: 119002002021846

ΙΒΑΝ: GR5401401190119002002021846

BIC/SWIFT: CRBAGRAAXXX

 

EUROBANK

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΠΛΕ)

Αρ. Λογαριασμού: 00260255340200875971

ΙΒΑΝ: GR8302602550000340200875971

BIC/SWIFT: ERBKGRAA 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Αρ. Λογαριασμού: 52120154209

ΙΒΑΝ: GR7401105210000052120154209

BIC/SWIFT: ETHNGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΠΛΕ)

ΙΒΑΝ: GR9701720700005070097905246 

BIC/SWIFT: PIRBGRAA

bottom of page