top of page

16/02/2019 

Ν. Ραιδεστός - Κασσάνδρα

brevet 200 χλμ.

51244537_817533498594495_156588208613123

Η ιδέα για το brevet αυτό δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 κατά την διάρκεια μιας μαζικής προπόνησης με προορισμό τα Νέα Μουδανιά. Η τότε διαδρομή ήταν μέχρι τα Μουδανιά και επιστροφή, τα οποία με την προσθήκη άλλων 70 χιλιομέτρων μέσα στην Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, κατέληξαν να μετατραπούν σε αυτό το ούτε εύκολο ούτε δύσκολο και σίγουρα πολύ συμπαθητικό μπρεβετάκι!

Το brevet, λοιπόν, ξεκινάει από το καφέ Ανέμι μέσα στα πεύκα της Νέας Ραιδεστού και περνάει διαδοχικά από Σουρωτή, Αγ. Αντώνιο, Πετράλωνα, Νέα Τρίγλια και Νέα Μουδανιά. Μετά την Ποτίδαια, κάνει μια μικρή γύρα στην Κασσάνδρα πρώτα από την ανατολική πλευρά του Τορωναίου Κόλπου μέχρι το Πολύχρονο, και ύστερα από την δυτική πλευρά του μέσω Σκάλας Φούρκας, Σίβηρης και Δάσος Σάνη. Τα συνολικά υψομετρικά είναι μέτρια σε σχέση με την απόσταση, ενώ η καθεαυτού μοναδική «ανάβαση» της διαδρομής βρίσκεται στην αρχή μετά τη Σουρωτή και μέχρι το Μονοπήγαδο. Επίσης, στην Κασσάνδρα η διαδρομή περιέχει μερικά δυσκολότερα κομμάτια που είναι όμως μικρής διάρκειας. Επιστρέφει στη Νέα Ραιδεστό παραλιακά από Νέα Πλάγια, Σωζόπολη, Νέα Καλλικράτεια, Επανομή και Τρίλοφο.

 

Η εκδήλωση αυτή έχει και μιαν άλλη ιδιαιτερότητα. Πέρα από την αθλητική εκδήλωση, υπήρξε η αφορμή να προγραμματιστούν, μέσα στην εβδομάδα που προηγείται της διεξαγωγής του, παρουσιάσεις του προγράμματος «Ποδηλατώ με Ασφάλεια και Χαμόγελο» του τμήματος ποδηλατικής παιδείας του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΘ), την Τρίτη και την Παρασκευή, στα δύο Δημοτικά Σχολεία της Νέας Ραιδεστού. Η συνεργασία των δύο Συλλόγων, του Ble Cycling Club και του ΠΑΣΘ στην άτυπη ποδηλατική εβδομάδα της Νέας Ραιδεστού θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την αποχώρηση των αθλητών του brevet, με τον «Γύρο της Νέας Ραιδεστού», μια ποδηλατοδρομία 2,5 χλμ στις περιμετρικές οδούς του χωριού, που διοργανώνεται σε συνέχεια των παρουσιάσεων για τα παιδιά πρωτίστως, αλλά ανοιχτή σε όλους.

  

Για τους ποδηλάτες του brevet Ν. Ραιδεστός – Κασσάνδρα θα υπάρξει στον τερματισμό ελαφρύς μπουφές προσφορά από το καφέ “Ανέμι”.

 

Η εκκίνηση θα γίνει στις 09.00. Η γραμματεία και η... εσπρεσιέρα θα είναι ανοιχτές από τις 08.00

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής

 

Το κόστος της συμμετοχής είναι 9 Ευρώ. Εγγραφές θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω τραπεζικής κατάθεσης (δεν υπάρχει κάποια φόρμα ίντερνετ) στον λογαριασμό της ΜΠΛΕ. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2, 19.00 το απόγευμα αυστηρά (να έχει φανεί στο λογαριασμό της ΜΠΛΕ, αλλιώς θα γίνει επιστροφή των χρημάτων μετά από το τέλος της διοργάνωσης και δεν θα είναι εφικτή η συμμετοχή). Επίσης σας εφιστούμε την προσοχή εφόσον γίνεται κατάθεση από άλλη τράπεζα να την κάνετε νωρίς ώστε την καταληκτική ημερομηνία να έχει φανεί η κατάθεση την καταληκτική ημερομηνία

Εθνική Τράπεζα (δικαιούχος ΜΠΛΕ Ποδηλατοτουριστική λέσχη) 52120154209

IBAN: GR7401105210000052120154209

Ως αιτιολογία θα πρέπει αν αναγράφεται ΠΡΩΤΑ ο Αριθμός Μητρώου και ύστερα το επώνυμο (πχ 5134 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ). Σε περίπτωση μίας κατάθεσης για πολλά άτομα παρακαλούμε η αιτιολογία να γίνεται με πρώτα όλους τους ΑΜ και ύστερα όλα τα επώνυμα (πχ 5134, 6537 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΑΛΟΠΟΥΛΟΣ). Παρακαλούμε κάντε την αιτιολογία της κατάθεσης με αυτό τον τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να "ψάχνουμε" ποιος έκανε την κατάθεση.

Την Τετάρτη που κλείνουν οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν τα άτομα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Παρακαλούμε οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.

​​

Η κάρτα σας θα σας περιμένει στην εκκίνηση

​​

Το κόστος του μεταλλίου στον τερματισμό είναι 10 Ευρώ

 

-ΠΡΟΣΟΧΗ-

 

 

Υπενθυμίζεται σε όλους τους συμμετέχοντες πως για να λάβουν εκκίνηση είναι υποχρεωτικό να έχουν μαζί τους αντανακλαστικό γιλέκο, και λειτουργικά φώτα εμπρός και πίσω, ανεξάρτητα από την ώρα που θα τερματίσουν.

Δείτε τον κανονισμός και τις πληροφορίες εδώ http://brevets.gr/images/Reflective_vest.pdf

51260344_1842346939206965_34031492314127
bottom of page