top of page

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ. ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΦΕΡΥ, ΤΟ BREVET ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10.

 

  Η Μπλε Ποδηλατοτουριστική Λέσχη Ελλάδος σας προσκαλεί σε ένα από το πιο ποδηλατοτουριστικά brevet που έχουν γίνει στη χώρα μας.

 

 Το brevet ξεκινά από τον Ορχομενό και αφού βγει στη Χαιρώνεια ακολουθώντας τους πρόποδες του λόφου, συνεχίζει την παλιά εθνική για Μπράλο. Το πέρασμα από τα χωριά και η κατάβαση από τον παλιό Μπράλο μας βγάζει στη Λαμία. Συνεχίζουμε προς την πόλη του δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου, Ράχες, Πελασγία και φτάνουμε στηΓλύφα.

  Στη Γλύφα επιβιβαζόμαστε στο πρώτο φέρυ-μποτ της ημέρας, όπου φτάνουμε μετά από 25 λεπτά στον Αγιόκαμπο. Από εκεί ξεκινούμε ένα μικρό γύρο (περίπου 75 χλμ) σε άγνωστα μέρη της Β. Εύβοιας: Αγ. Νικόλαος, Γιάλτρα, Γρεκολίμανο, Λιχάδα, Κάβος, Άη Γιώργης και επιστροφή στην Αιδηψό για το δεύτερο φέρυ-μποτ της ημέρας.

 Φτάνοντας στην Αρκίτσα με τα ωραία σουβλάκια, μπαίνουμε στον παράδρομο της Εθνικής. Μετά από την Τραγάνα επισκεπτόμαστε τον Θεολόγο και τη Μαλεσίνα και κάνουμε μια βόλτα από την ανεμοδαρμένη παραλία.

 Τέλος, μέσω Κάστρου, επιστρέφουμε στον Ορχομενό.

 

 

 • Η ώρα εκκίνησης του brevet θα είναι στις 05.00. Για όποιον επιθυμεί να εκκινήσει αργότερα, θα υπάρχουν κάρτες στιν εκκίνηση ως τις 6.15 Για όποιον επιθυμεί να ξεκινήσει πιο μέτα μπορεί να παραλάβει την κάρτα του ΜΟΝΟ την Πέμπτη 16/10 στο καφέ Flamme Rouge Τριπτολέμου 26, Γκάζι, και ώρες 20:00 - 21:30. Άσχετα με την ώρα εκκίνησης, ο χρόνος για όλους τους ποδηλάτες μετρά από τις 05.00

 • ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κοντρόλ στην Αιδηψό κλείνει την ώρα που φεύγει το τελευταία φέρυ (20:00). Ακόμη κι αν φύγετε αργότερα από την εκκίνηση θα πρέπει ως το κοντρόλ του Κάβου να είστε εντός χρόνου, αλλιώς θα ακυρωθείτε.

 • Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα κλείσουν στις 13/12 στις 21.00.  Αφορούν όλους, ανεξαρτήτως από το που θα παραλάβουν την κάρτα. Δείτε πως η εγγραφή σας καταχωρήθηκε εδώ

 • Εκτός από τις σφραγίδες στις κάρτες, για να είναι έγκυρος ο τερματισμός σας, θα πρέπει να προσκομίσετε και τα δύο εισητήρια από τα φέρυ-μποτ, τα οποία θα έχουν ρόλο κοντρόλ.

 • Το brevet δεν ενδείκνυται για "γρήγορους" ποδηλάτες καθώς η ώρες αναμονής στα φέρυ-μποτ ενδέχεται να είναι αρκετές.

 • Οι αποστάσεις με πλοίο δεν υπολογίζονται. Τα δρομολόγια για το Γλύφα - Αγιόκαμπος βρίσκονται εδώ (δείτε για 19/10). Για Αιδηψός - Αρκίτσα θα βρείτε τα συνολικά εδώ

 • Η διαδρομή από άποψη συνολικών υψομετρικών θεωρείται εύκολη. Το μέγιστο υψόμετρο είναι στον Μπράλο. Πρέπει όμως να τονιστεί πως υπάρχουν μικρές αναβάσεις με πολύ απότομη κλίση.

 • To roadbook βρίσκεται εδώ. Υπάρχει και πρόχειρος χάρτης ιντερνετ για τη διαδρομή (φυσικά ο χάρτης ΔΕΝ είναι επίσημος διότι λείπουν δρόμοι οι οποίοι έχουν πια φτιαχτεί, οι οποίοι δεν φαίνονται στο earth) εδώ

 • Το γνωστό σαντουιτσάδικο στον Ορχομενό θα είναι ανοικτό από το πρωί, αλλά και μέχρι τον τερματισμό του τελευταίου

 • Το φέρυ των 12.40 από Γλύφα προς Αγιόκαμπο έχει ακυρωθεί. Πράγμα που σημαίνει πως το πέρασμα πρέπει να γίνει 11.00 ή 14.00. 

 • Για όποιους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στον Ορχομενό, πριν την εκκίνηση: θα πρέπει να βρίσκεστε στο σημείο εκκίνησης στις 21:00. Από εκεί, θα οδηγηθείτε στους χώρους διανυκτέρευσης (παλιό Γηροκομείο). 

 • Για όσους νιώσουν πως η διαδρομή είναι μεγάλη, μπορούνα να "κόψουν" σε δύο σημεία ώστε να τη μικρύνουν. 1)Από Αγιόκαμπο να κατευθυνθούν άμεσως προς Αιδηψο, γλιτώνοντας περίπου 50 χλμ και 2) Από Τραγάνα να συνεχίσουν κατυεθείαν προς Κάστρο χωρίς την επισκεψη στα παράλια της Μαλεσίνας. Φυσικά, έτσι δεν θα βρίσκονται στους επίσημους τερματίσαντες, όμως θα έχουν κάνει έναν πανέμορφο γύρο στα μέρη.

19/10/2014

Brevet 300 χλμ. 

Ορχομενός - Στ. Ελλάδα & Β. Εύβοια - Ορχομενός

 

ΛΙΣΤΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΩΝ ΕΔΩ

 

bottom of page