top of page

22/02/2014 

300 χλμ

Αγ. Στέφανος – Αταλάντη – Αγ. Στέφανος

H Αταλάντη από μακριά, στο μέσο της διαδρομής

Το άγαλμα της Αταλάντης στην είσοδο της πολής.Η Αταλάντη ήταν πρόσωπο της Ελληνικής μυθολογίας και περίφημη δρομέας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ

 

  To brevet διοργανώνεται από το Ble Cycling Club. Η επίσημη ώρα εκκίνησης είναι 07.00

 

 H εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στον προαύλιο χώρο του ποδηλατικού καταστήματος Zenetos Bikes στον Αγ. Στέφανο, Ηρώων Πολυτεχνείου 7.

 

  Κάρτες στην εκκίνηση θα υπάρχουν για τα εξής άτομα: pdf

 

  Ένα γρήγορο και ευχάριστο 300άρι ιδανικό για όσους επιθυμούν σπάσουν το φράγμα των 200 χιλιομέτρων. Κρύβει "κινδύνους" λόγω της μεγάλης απόστασης (320 χλμ σχεδόν) και των τελευταίων 50 χιλιομέτρων που είναι ελαφρώς ανηφορικά.

  Το πρωί γίνεται τεχνικός έλεγχος όπου κάθε ποδηλάτης πρέπει να φορά το αντανακλαστικό του γιλέκο με φαρδιές αντανακλαστικές λωρίδες (γιλέκα τύπου jumbo δεν περνούν τον έλεγχο). Επίσης θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα φώτα του ποδηλάτου εμπρός και πίσω. Τα φώτα με ένα led τύπου άλιεν/βατραχάκια/ψείρες δεν περνούν τον έλεγχο. Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει μαζική εκκίνηση, αλλά ο κάθε συμμετέχοντας φεύγει την ώρα που σφραγίζεται η κάρτα του στην εκκίνηση.

 

  H μεγάλη αλλαγή για το 2014 σε αυτό το brevet είναι πως το control της Αταλάντης ΔΕΝ θα είναι επανδρωμένο. Ο κάθε ποδηλάτης θα πρέπει να φέρει αποδεικτικό διέλευσης από την Αταλάντη στο επανδρωμένο σημείο ελέγχου του Ορχομενού στην επιστροφή. Το αποδεικτικό διέλευσης θα πρέπει να είναι γύρω από την πλατεία, η οποία αναφέρεται ως control στο roadbook

  Αποδεικτικό διέλευσης μπορεί να είναι κάτι από τα εξής:

  • Απόδειξη καταστήματος όπου να φαίνεται ευκρινώς η διεύθυνση της επιχείρησης και η ώρα έκδοσης της απόδειξης

  • Σφραγίδα στην κάρτα brevet από κάποια τοπική επιχείρηση, στην οποία να φαίνεται η διεύθυνση. 

  • Απόδειξη από ΑΤΜ τράπεζας γύρω από την πλατεία όπου θα φαίνεται ο κωδικός καταστήματος.

​Φυσικά θα πρέπει εσείς να συμπληρώσετε την ώρα άφιξης στην Αταλάντη στην κάρτα σας. Και εννοείται πως ο κάθε ποδηλάτης θα πρέπει να έχει το δικό του αποδεικτικό διέλευσης, ασχέτως αν έχει παρέα ή είναι σε κάποιο γκρουπ.

 Φθάνοντας στο σημείο ελέγχου του Ορχομενού (επιστροφή) το αποδεικτικό ελέγχου θα εξεταστεί για την ορθότητά του (αν ο ποδηλάτης το έχει στην κατοχή του, την ώρα διέλευσης, τη διεύθυνση).

Κατεστραμμένα, μη ευκρινή και ξεχασμένα αποδεικτικά διέλευσης θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την έλλειψη μιας σφραγίδας από control, δηλαδή το αποκλεισμό του ποδηλάτη.


  Από το σταθμό του ΟΣΕ στο Αγ. Στέφανο πάμε παράλληλα με την Εθνική οδό στον δεξιό της παράδρομο ως τη Θήβα, με μια στάση στο Ύπατο Βοιωτίας. Μετά από τη Θήβα και τον Αλίαρτο, μπαίνουμε μέσα στην αποξηραμένη λίμνη Κωπαΐδα και σφραγίζουμε στο κοντρόλ του Ορχομενού. Συνεχίζουμε τον όμορφο δρόμο στη ρίζα του λόφου και βγαίνουμε στη Χαιρώνια και φτάνουμε ως την Αταλάντη. Επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο.
  Το 300άρι θα είναι το ίδιο με πέρυσι. Η διαδρομή είναι σχεδόν 320 χιλιόμετρα ενώ το όριο παραμένει 20 ώρες. Τα σημεία ελέγχου θα είναι: Αγ. Στέφανος - Ύπατο - Ορχομενός - Αταλάντη - Ορχομενός - Αγ. Στέφανος.

 

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο άτομα που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στα Ελληνικά Ποδηλατικά Brevets έχουν δικαίωμα εγγραφής σε ένα μεμονωμένο brevet. Πληροφορίες www.blecyclingclub.grRoadbook 2014 στο pdf εδώ 


H επίσημη διαδρομή σε "strava" εδώ 

 

  Εγγραφές:

 

Για να λάβετε συμμετοχή σε αυτό το brevet συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω. Παραλαβή των καρτών στην εκκίνηση ΜΟΝΟ. Για αυτό τον λόγο παρακαλούμε για την υπομονή σας στην εκκίνηση διότι έχουν να γίνουν πολλά πράγματα: Παραλαβή κάρτας, τεχνικός έλεγχος και σφράγισμα.

 

  Επειδή κάποια άτομα έχουν στείλει λάθος email και πιθανόν να μην έχουν λάβει μήνυμα επιβεβαίωσης, όλοι όσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής βρίσκονται στη λίστα που θα βρείτε στο excel εδώ. Ο αριθμός που θα βρείτε δίπλα από το όνομά σας, θα σας συντροφεύει για όλο το 2014 στα brevets, οπότε καλό είναι να τον θυμάστε, ή να τον σημειώσετε κάπου καθώς με βάση αυτόν θα αναζητήστε.

 

 

 

 

 

 

Σημείωση των διοργανωτών: Αρχικά είχε μπει στο πρόγραμμα η διαδρομή Ελευσίνα-Λεμονόδασος-Ελευσίνα. Όμως αποφασίστηκε να γίνει τελικά η περσινή διαδρομή για πολλούς λόγους. Η διαδρομή είναι γνωστή από τα προηγούμενα χρόνια, είναι πιο εύκολη για μια χρονιά με πολλά brevets και χρήσιμη ώστε να ξεπεράσει κάποιος εύκολα τα 200 χλμ, Η ACP επιμένει στο να υπάρχουν παρόμοιες διαδρομές κάθε χρονιά. Έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει η κλασσική πια αυτή διαδρομή.

bottom of page