top of page

25/04/2014

Brevet 600 χλμ. 

Χαλκίδα - Λάρισα - Χαλκίδα

 

 

 

 

  Εκκίνηση του brevet από τα "Αγάλματα" στη Χαλκίδα (εκκίνηση brevet Β. Εύβοιας) 07.00 του Σαββάτου.

 

  Κάρτες θα δωθούν:

 

  Στην Αθήνα στο Cafe Flamme Rouge την Τετάρτη 22/4 19.00-21.30

  Στη Χαλκίδα, μπυραρία Red Fox, Δημητρίου Καραολή 4, την Παρασκευή 24/4 21:00 - 22.30

  Στην εκκίνηση το Σάββατο  06.00 - 06.45. Οι κάρτες στην εκκίνηση θα είναι άγραφες, με την καθυστέρηση που αυτό συνεπάγεται.

 

  Κόστος 4 ευρώ

 

 Το brevet Αθήνα – Λάρισα - Αθήνα ήταν μία έμπνευση της στιγμής του Ηλία Τσέλιγκα, όταν το 2010 θέλησε να πάει να δει τη γιαγιά του σ’ ένα χωριό μόλις 13 χιλιόμετρα απ’ την πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου. Τότε το σχέδιο ήταν να πάει με το ποδήλατο απ’ την Αθήνα ως τον Αμπελώνα, να καθίσει μία ημέρα για ξεκούραση και μετά να επιστρέψει πάλι με το ποδήλατο.  

  Απεύθυνε ένα ανοιχτό κάλεσμα στην κοινότητα των brevet και τελικά ξεκίνησε τη διαδρομή μαζί με τον  Έκτορα ο οποίος θα έφτανε μαζί του ως τον Αμπελώνα και τον Σπύρο, ο οποίος θα τους συνόδευε μέχρι τη Μαλεσίνα. Στο ενδιάμεσο τους έκανε παρέα ο Παύλος με τον Κώστα, απ’ τη Χαλκίδα ως το Ακραίφνιο,  απ’ το Δομοκό μέχρι τη Λάρισα, ο πάντα υποδειγματικός οικοδεσπότης Άνεμος, με τους φίλους του, βοήθησαν να βγουν τα τελευταία χιλιόμετρα.

  Η διαδρομή δεν είχε απόλυτα συγκεκριμένη χάραξη. Σκοπός ήταν να περιοριστούν τα υψομετρικά. Ο στόχος ήταν η κίνηση ανάμεσα σε παραδρόμους και την παλαιά εθνική οδό, ως τα Καμένα Βούρλα, άφιξη στη Λαμία, ανάβαση Δομοκο κι έπειτα Φάρσαλα, Λάρισα και τέλος τη μεγάλη ευθεία ιδανική για χρονόμετρο που καταλήγει στον Αμπελώνα.

   Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε από την Κηφισιά κι ακολουθήσαμε αυτό το ελεύθερο ένστικτο που σου προσφέρουν τα brevet. Κάναμε 350 χιλιόμετρα σε 17 ώρες και τελικά επιστρέψαμε με το ΚΤΕΛ. Η αρχή είχε γίνει και η αίσθηση του ανολοκλήρωτου οδήγησε δύο χρόνια αργότερα στο 1ο Brevet Αθήνα – Λάρισα – Αθήνα, το οποίο έγινε ένα βατό 600αρι που πολλοί φίλοι τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

  Με την εμπειρία από το πρώτο 300αρι Άγιος Στέφανος – Αταλάντη, καταλήξαμε να κάνουμε την εκκίνηση στο Σείριο, όπου αφενός υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση κι αφετέρου εξασφάλιζε ότι δε θα ξεφεύγαμε χιλιομετρικά, διότι το μπρος-πίσω από Άγιο Στέφανο ξεπερνούσε τα 650χλμ. Η διαδρομή με μικρές αποκλίσεις ακολούθησε την πεπατημένη. Σείριος, Θήβα, Αλίαρτος, Τραγάνα, Άγιος Κωνσταντίνος, Καμένα Βούρλα, Λαμία, Δομοκός, Φάρσαλα και τέλος Λάρισα όπου ο Άνεμος ήταν πάλι εκεί για να υποδεχτεί όλον τον κόσμο και να τον στείλει πίσω στην Αθήνα.

  Το 2014, τρίτη χρονια του brevet η βροχή και τα χαλάζι έκανεαν την εμφάνισή τους δυσκολεύοντας του ποδηλάτες και μειώνοντας τους τερματισμούς.

 

  Για το 2015, το Ble Cycling Club μαζί με το μέλος μας Πάυλο που συμμετείχε στην πρώτη ανεπίσημη βόλτα από την Αθήνα στη Λάρισα αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την εκκίνηση και τον τερματισμο στη Χαλκίδα. Μια όμορφη παραλιακή πόλη με τον τερματισμό να γίνεται σε τοπική μπυραρία. Επιτέλους, τα τελευταία χιλιόμετρα θα είναι κατηφορικά, αφού θα γίνει κατάβαση Ριτσώνας!

 

  Σας περιμένουμε να ένωσουμε δύο ποδηλατικά κέντρα της Ελλάδας, τη Χαλκίδα με τη Λάρισα.

 

  Χάρτης internet εδώ (ΝΕΟΣ)

 

  Roadbook εδώ (NEO) 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η διαδρομή επιμηκείνεται κατά ένα χιλιόμετρο λόγω του αγώνα Ράλι. Στον Μπράλο θα κινούμαστε σε αντίστοιχο δρόμο με τον Δομοκό οπότε απαιτείται η κατάλληλη προσοχή. Στους χρόνους κλεισίματος των κοντρόλ προσθέσθε 4 λεπτά σε όλα εκτός από τον τερματισμό


 

bottom of page