top of page

9/01/2016

Brevet 200 χλμ

Γύρος Έβρου - Ροδόπης

 

 

 

  Ώρα εκκίνησης 08.00

 

  Η ΜΠΛΕ, για δεύτερη συνεχή χρονιά ανοίγει την ημερολογιακή ποδηλατική χρονιά με αυτό το brevet. Έτσι ο φάρος θα σηματοδοτήση την έναρξη των brevets για το 2016.

 

    

  Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα του Ν. Έβρου και η πρώτη πόλη προς την Ευρώπη καθώς μπαίνουμε από την Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς (Εγνατία Οδός), με τρένο, αεροπορικώς (καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα). Παλαιότερα υπήρχε και εβδομαδίαια ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον λιμένα του Λαυρίου.

  Είναι υπόδειγμα ρυμοτομίας με μεγάλους και άνετους δρόμους, όπου δεν υπάρχουν πολλά STOP αλλά δεσπόζει η "δεξιά προτεραιότητα, ενώ σήμα κατατεθέν της είναι ο μεγαλειώδης Φάρος που προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν είναι πια δίπλα στη θάλασσα, αλλά στον κεντρικό πεζόδρομο. Είναι ένας σπάνιος υδροβιότοπος, ο οποίος, εκτός του ότι ειναι φυσικό σύνορο μεταξύ Ευρώπης – Ασίας, αποτελεί και μια από τις σημαντικότερες περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στα Βαλκάνια και την Ευρώπη ενώ έχει μια από τις πλουσιότερες ορνιθοπανίδες που υπάρχουν με πολύ σπάνια πτηνά, ψάρια, αμφίβια και λουλούδια.

 

  Το 2015 το brevet διεξήχθη με τσουχτερο κρύο και σε σημεία με παγωμένο οδόστρωμα κατά τη διάρκεια της πρώτης και μόνο ανάβασης. Παρόλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Όμως όσοι αποφασίσουν να συμμετέχουν θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά καιρικά φαινόμενα.

 

  Τα σημεία ελέγχου θα είναι μη επανδρωμένα, συνεπώς θα πρέπει να ακολουθούνται πλήρως οι αντίστοιχοι κανόνες των BRM (δείτε εδώ), άρθρο 9.

 

 Αποδεικτικό διέλευσης μπορεί να είναι κάτι από τα εξής:

  • Απόδειξη καταστήματος όπου να φαίνεται ευκρινώς η διεύθυνση της επιχείρησης και η ώρα έκδοσης της απόδειξης

  • Σφραγίδα στην κάρτα brevet από κάποια τοπική επιχείρηση, στην οποία να φαίνεται η διεύθυνση. 

  • Απόδειξη από ΑΤΜ τράπεζας όπου θα φαίνεται ο κωδικός καταστήματος.

​Φυσικά θα πρέπει εσείς να συμπληρώσετε την ώρα άφιξης στην κάρτα σας. Και εννοείται πως ο κάθε ποδηλάτης θα πρέπει να έχει το δικό του αποδεικτικό διέλευσης, ασχέτως αν έχει παρέα ή είναι σε κάποιο γκρουπ.

 Φθάνοντας στον τερματισμό τα αποδεικτικα ελέγχου θα εξεταστουν για την ορθότητά τους (αν ο ποδηλάτης το έχει στην κατοχή του, την ώρα διέλευσης, τη διεύθυνση).

Κατεστραμμένα, μη ευκρινή και ξεχασμένα αποδεικτικά διέλευσης θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την έλλειψη μιας σφραγίδας από control, δηλαδή το αποκλεισμό του ποδηλάτη.

 

  Τονίζεται πως το καλύτερο στοιχείο διέλευσης από ένα μέρος, φυσικά είναι η σφραγίδα, διότι αποκλείεται να χαθεί!

 

  Υπενθυμίζεται πως όλοι οι ποδηλάτες πρέπει να έχουν μαζί τους αντανακλαστικό  γιλέκο και φώτα εμπρός και πίσω (κανονικά φώτα, όχι ψείρες) και είναι υποχρεωτική η χρήση τους σε όλες τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού (ομίχλή, καταιγίδα κ.α. και φυσικά ύστερα από τη δύση του Ηλίου).

 

 

  Όποιος θέλει να λάβει μέρος στο brevet, παρακαλείται να έρθει στο "Coffee Lounge Bar ZUCCA"  Μεσολογγίου 1, απέναντι από το Φάρο, την Παρασκευή 20.00-22.00. Επίσης κάρτες θα υπάρχουν στην εκκίνηση 07.00 - 07.30. Καμία κάρτα δεν θα δωθεί ύστερα από 7.30 το πρωί του Σαββάτου. Φυσικά για να λάβει κάποιος συμμετοχή πρέπει να είναι γραμμένος στα μητρώα των brevets όπως ορίζει η ARG στο brevets.gr, και να γνωρίζει τον αριθμό του.

  Το κόστος της κάρτας είναι 5 ευρώ, και αυτό του μεταλλίου, εφόσον τερματίσετε και το επιθυμείτε, είναι 10 ευρώ.

 

  Η εκκίνηση, ο τερματισμός, και η παραλαβή καρτών θα γίνουν στον εν λόγω καφέ, "Coffee Lounge Bar ZUCCA"  Μεσολογγίου 1, απέναντι από το Φάρο

 

 

Χάρτης Ίντερνετ εδώ

 

 

Roadbook εδώ
 

 

bottom of page