Super Randonnée
4 Pindos Passes

Το 4 Pindos Passes (4PP) είναι μια περιπέτεια 613 χιλιομέτρων και 14.600 υψομετρικών. Η διαδρομή είναι χαραγμένη ώστε ο ποδηλάτης να περάσει από τα βασικά 4 passi της κεντρικής Πίνδου.
Τα τέσσερα αυτά ορεινά περάσματα, από Βορρά προς Νότο είναι:
-
Κατάρα
-
Μπάρος
-
Γκρόπα
-
Τύμπανος Αργιθέας
Με γνωστότερο το πέρασμα της Κατάρας, τα υπόλοιπα τρία δεν ακούγονται συχνά. Το πέρασμα του Μπάρου έγινε ποδηλατικά γνωστό έπειτα από την ασφαλτόστρωσή του πριν μερικά χρόνια. Ενώνει τους νομούς Τρικάλων και Ιωαννίνων από τις περιοχές του Ασπροποτάμου και των Τζουμέρκων αντίστοιχα. Τα άλλο δύο περάσματα, της Γκρόπας και του Τύμπανου, είναι τμήματα των εθνικών οδών Άρτας – Τρικάλων και Άρτας – Καρδίτσας αντίστοιχα. Αυτές οι δύο εθνικές οδοί είναι οι δύο τελευταίοι δρόμοι μεταξύ πρωτευουσών νομών που ασφαλτοστρώθηκαν. Μέσα στη δεκαετία του 2000 υπήρχαν ακόμη κομμάτια με χωματόδρομο!
Είναι το δυσκολότερο Super Randonnée στην Ελλάδα και ένα από τα δυσκολότερα στην Ευρώπη. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως περνά από πολύ απομακρυσμένα μέρη, με ελάχιστες ευκαιρίες τροφοδοσίας. Τουλάχιστον το νερό είναι παντού και με σωστή διαχείρηση δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε πουθενά.
Η διαδρομή 4PP επιγραμματικά
Καλαμπάκα – αυχένας Κατάρα – Μέτσοβο – προάστια Ιωαννίνων – Κέδρος – Βαπτιστής – Ραφταναίοι – γεφύρι Πλάκας – Ροδαυγή - προάστια Άρτας (Γραμμενίτσα) – Καλεντίνη – Αστροχώρι – αυχένας Τύμπανου – Μουζάκι – Πύλη – Ελάτη – Μεσοχώρα – Θεοδώριανα – Βουργαρέλι – Πράμαντα – Καλαρρύτες – αυχένας Μπάρου – Τρία Ποτάμια – Καλαμπάκα.
Η διαδρομή 4PP λεπτομερώς
Η διαδρομή ξεκινάει από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμπάκα (κοντρόλ εκκίνησης). Ο ΟΣΕ έχει καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και συχνή συγκοινωνία με ΚΤΕΛ. Με φόντο τα επιβλητικά Μετέωρα και τα μοναστήρια, η Καλαμπάκα αποτελεί πόλο έλξης τουριστών τόσο εγχώριους όσο και από το εξωτερικό. Ως εκ τούτου διαθέτει πολλές επιλογές καταλυμάτων από πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, δωμάτια, μέχρι και camping.
Από την Καλαμπάκα και μετά από μερικά χιλιόμετρα επίπεδης πορείας, η διαδρομή ανηφορίζει χωρίς απότομες κλίσεις για τα πρώτα 30 χιλιόμετρα, κάνει ένα βύθισμα στο ύψος της Τρυγώνας και συνεχίζει λίγο πιο απότομα αλλά σε λογικά πλαίσια μετά την Παναγιά και μέχρι την Κατάρα. Το πέρασμα έχει εγκαταλειφθεί από τη στιγμή που παραδόθηκε στη κυκλοφορία η Εγνατία Οδός και είναι παρατημένο στην τύχη του. Παρά το γεγονός ότι το οδόστρωμα είναι σημειακά χαλασμένο με διαβρώσεις και καθιζήσεις, είναι ωστόσο γενικά καλό στο κομμάτι της ανάβασης μέχρι την Κατάρα. Επίσης, επειδή ήταν το βασικότερο πέρασμα της Πίνδου προ Εγνατίας, ο δρόμος είναι αρκετά φαρδύς και χωρίς ακραίες κλίσεις. Στην κορυφή του, στα 1699m υψόμετρο βρίσκεται και το 1ο κοντρόλ.
Περισσότερη προσοχή θέλει με το πέρασμα στον νομό Ιωαννίνων, αμέσως μετά τον αυχένα, καθώς εκεί ο δρόμος είναι σε χειρότερη κατάσταση διότι έχει συνήθως πολλές πεσμένες πέτρες στο οδόστρωμα (ειδικά μετά από περίοδο βροχών), όπως και ξαφνικά χωμάτινα βυθίσματα σε τμήματα που έχουν καθιζάνει. Από το χιλιόμετρο 35 ως το χιλιόμετρο 70 μην περιμένετε να δείτε κάποιον στον δρόμο. Στο χιονοδρομικό του Μετσόβου και λίγο παρακάτω, τα δύο σαλέ είναι συνήθως ανοιχτά την ημέρα.
Η διαδρομή περνά έξω από το Μέτσοβο και συνεχίζει την παλιά εθνική. Με θέα τον Λάκμο στ’ αριστερά, από την απέναντι πλευρά της κοιλάδας του Μετσοβίτικου, περνάει από τα χωριά Βοτονόσι και Μικρό Περιστέρι, και ανηφορίζει και πάλι λίγο πριν πέσει χαμηλά για την διάσχιση του Αράχθου στη νέα γέφυρα Μπαλντούμας. Μια ακόμη μέτρια ανάβαση και η διαδρομή φτάνει στη Μάζια και τη θέα στα Γιάννενα και τη λίμνη του Αλί Πασά, όπου είναι και το 2ο κοντρόλ.
Από τη Μάζια υπάρχει μια πολύ απότομη κι επικίνδυνη κατηφόρα ως τους Λογγάδες, καθώς είναι ουσιαστικά ένας ασφαλτοστρωμένος πλέον παλιός εργοταξιακός χωματόδρομος για την κατασκευή της σήραγγας Δρίσκου της Εγνατίας. Στη συνέχεια, για καμιά δεκαριά χιλιόμετρα, ακολουθεί το τελευταίο σοβαρό τμήμα με επίπεδο τερέν μέχρι το τέλος της διαδρομής (έχει και μερικά φλατ χιλιόμετρα λίγο πριν τον τερματισμό), που περνάει διαδοχικά τους πεδινούς οικισμούς της νότιας πλευράς της λίμνης Ιωαννίνων.
Οι επόμενες δύο ανηφόρες είναι σχετικά απότομες και θα μας φέρουν δύο φορές γύρω στα 1000m υψόμετρο. Η πρώτη ξεκινάει από την γέφυρα Τσιμόβου στον Άραχθο, και ανεβαίνει με αλλεπάλληλες φουρκέτες στον Κέδρο. Από τους Χουλιαράδες η διαδρομή κινείται κατηφορικά κατά μήκος της δασωμένης πλαγιάς στ’ αριστερά, περνώντας από τα ημιορεινά χωριά Βαπτιστή και Μιχαλίτσι, και καταλήγοντας με εντονότερη κλίση στο 3ο κοντρόλ, στη γέφυρα Γκόγκου, στο Καλαρρύτικο ρέμα.
Αμέσως μετά ακολουθεί η δεύτερη, πολύ σκληρή ανηφόρα που μας ανεβάζει 500m και επί της ουσίας ισιώνει μόνο όταν φτάσουμε πια στους Ραφταναίους, για να κατέβει αμέσως με πολύ μεγάλες κλίσεις και κλειστές στροφές και πάλι στα 250m υψόμετρο, στο γκρεμισμένο γεφύρι της Πλάκας και τη εκ νέου διάσχιση του Άραχθου από την μεταλλική γέφυρα Bailey. Το πέτρινο γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι των Βαλκανίων, κατέρρευσε τον χειμώνα του 2015 εξαιτίας της διάβρωσης του υπεδάφους κάτω από τα βάθρα του από το ποτάμι. Όμως σήμερα έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες αναστήλωσης του και, με λίγη τύχη, θα ξανασταθεί όρθιο και επιβλητικό μέχρι το 2020.
Ο δρόμος στο κομμάτι από Κέδρο μέχρι εδώ δεν είναι σε καλή κατάσταση, ούτε στις ανηφόρες, ούτε στις κατηφόρες. Πολλή προσοχή ειδικά μετά τους Ραφταναίους, καθώς (φθινόπωρο 2018) υπήρχαν, στο πολύ απότομο κατηφορικό κομμάτι, μερικά τμήματα χωματόδρομου μερικών δεκάδων μέτρων το καθένα με χαλαρό χαλίκι, στα οποία απαιτείται συγκέντρωση και προσοχή για να διατηρηθεί ο έλεγχος του ποδηλάτου.
Έπειτα από το κατέβασμα στο γεφύρι της Πλάκας, η διαδρομή είναι βατή ως τη Γραμμενίτσα με την οδό να ανεβαίνει με μικρές, "διαχειρίσιμες δόσεις", περνώντας είτε περιμετρικά είτε μέσα από χωριά και οικισμούς. Στη Γραμμενίτσα, που είναι και το χαμηλότερο σημείο της Super Randonnée με μόλις 40m υψόμετρο, το κοντέρ γράφει 210 χιλιόμετρα και είναι η πρώτη από τις λίγες κωμοπόλεις που υπάρχουν στη διαδρομή με πλήρης δυνατότητα ανεφοδιασμού (φούρνος, μίνι μάρκετ, ταβέρνες, κλπ). Η κεντρική πλατεία της Γραμμενίτσας και ο ναός του Αγ. Δημητρίου που κυριαρχεί αποτελούν το 4ο κοντρόλ.
Από τη Γραμμενίτσα ο δρόμος ανεβαίνει σταδιακά μέχρι τα 600m, περνώντας έξω από το Πέτα, και αφού ξανακατέβει μέχρι Άνω Καλεντίνη (μίνι μάρκετ), συνεχίζει μέχρι τα 1000m στο χωριό Αστροχώρι. Προσοχή στο κομμάτι αυτό καθώς η πρώτη βρύση πάνω στο δρόμο μετά τη Γραμμενίτσα βρίσκεται στην Άνω Καλεντίνη. Από το Αστροχώρι και για αρκετή ώρα η εθνική οδός Άρτας – Καρδίτσας ανεβοκατεβαίνει γύρω από τα υψόμετρα 600-700m, αλλά με θέα μπροστά την επιβλητική ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Η τελική κατάβαση μας φέρνει χαμηλά στα 400m στο ύψος του Αχελώου, τον οποίο διασχίζει από την ιστορική γέφυρα Κοράκου. Στην έξοδο της γέφυρας, στον νομό Καρδίτσας πια, βρίσκεται η πινακίδα για το 5ο κοντρόλ.
Ακολουθεί ένα τμήμα περιπέτειας στις παρυφές των βορείων Αγράφων, μέσα σε στενές κοιλάδες, όπου η διαδρομή αρχικά διασχίζει πέντε σήραγγες στις οποίες, αν και δεν έχουν γενικά κίνηση, θέλει προσοχή καθώς ο φωτισμός είναι ελλιπής έως ανύπαρκτος. Διασχίζουμε με προσοχή μία ακόμα μεταλλική γέφυρα με φθαρμένο ξύλινο κατάστρωμα στο Λεσκοβίτικο ρέμα, και συνεχίζουμε με απότομα ανηφοροκατηφοράκια σε κακό οδόστρωμα με τμήματα από σπασμένο τσιμέντο, με την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σ’ ένα πολύ απομακρυσμένο και ξεχασμένο μέρος της ορεινής Ελλάδας.
Λίγο μετά από το 300ο χιλιόμετρo, στην Αργιθέα, ξεκινά η δεκαέξι χιλιομέτρων ανάβαση προς το πέρασμα του Τύμπανου. Στο ψηλό σημείο, στα 1520m, βρίσκεται και το 6ο κοντρόλ.
Φεύγοντας από τον Τύμπανο μια απότομη κατηφόρα 25 χιλιομέτρων, με ευτυχώς πολύ καλό καινούριο οδόστρωμα στο μεγαλύτερο τμήμα της, οδηγεί αρχικά στη Δρακότρυπα και έπειτα με πιο ήπια κλίση στο Μουζάκι, όπου βρίσκεται και το 7ο κοντρόλ. Το Μουζάκι, όπως και η Πύλη 6 χιλιόμετρα παρακάτω, είναι μεγάλες κωμοπόλεις με πλήρεις δυνατότητες ανεφοδιασμού, εστίασης και ύπνου.
Από την Πύλη στην όμορφη Ελάτη, που διαθέτει επίσης πολλούς ξενώνες, ταβέρνες και μαγαζιά. Η Ελάτη αποτελεί και το 8ο κοντρόλτης διαδρομής. Από εκεί η επιστροφή στον κεντρικό γίνεται μέσα από κάποια χωριά που σπάνια βλέπει κάποιος, και με εξωτικά ονόματα όπως Βροντερό ή Καλόγηροι. Αφού κερδίσουμε σχετικά άνετα περίπου 900 υψομετρικά, περνάμε το ευκολότερο από τα τέσσερα περάσματα, αυτό της Γκρόπας, που γίνεται πλέον μέσα από την καλά φωτισμένη ομώνυμη σήραγγα μήκους 1,5 km. Από τα 1350m της εξόδου της κατεβαίνουμε σταδιακά σε μια μαγευτική διαδρομή κατά μήκος του Βαθυρέμματος μέχρι τη Μεσοχώρα, σε υψόμετρο 800m. Λίγη ανηφόρα και κατηφόρα ακόμα, και μετά από ακόμα άλλες πέντε μεσαίες και μεγάλες σήραγγες με γενικά καλό φωτισμό, στην έξοδο της τελευταίας σήραγγας (του Αετού), η διαδρομή στρίβει δεξιά στη ράμπα προς τα Θεοδώριανα, που αποτελεί και το επόμενο εμπόδιο.
Ύστερα από τα αρχικά ζιγκ ζαγκ όπου κερδίζουμε σημαντικό υψόμετρο, η συνέχιση της ανάβασης εκεί γίνεται με εναλλαγή τσιμεντόδρομου και χωματόδρομου, περνώντας και από ένα ρέμα ευτυχώς με γέφυρα. Το τελευταίο κομμάτι της ανάβασης για την είσοδο στο χωριό είναι τσιμεντόδρομος κακής ποιότητας, αλλά ευτυχώς τα τελευταία μέτρα που έχουν και την πιο μεγάλη, σχεδόν 20% απάνθρωπη κλίση, είναι ασφαλτοστρωμένα. Αυτή η διαδρομή είναι η χειμερινή για το χωριό καθώς ο πιο νέος δρόμος το χειμώνα κλείνει από το χιόνι.
Στα Θεοδώριανα στην κεντρική πλατεία βρίσκεται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που αποτελεί και το 9ο κοντρόλ της περιπέτειας. Στην έξοδο του χωριού έχει το μεγαλύτερο κομμάτι χωματόδρομου (στην πραγματικότητα ανάμεικτο με τμήματα πολύ κακού οδοστρώματος) μήκους 1,3 km. Όμως μέχρι το πέρασμα του Σταυρού και άλλα 400 υψομετρικά το οδόστρωμα εξομαλύνεται, χωρίς να είναι όμως και πολύ καλό για την κατάβαση, και εξακολουθεί να χρειάζεται προσοχή.
Βγαίνοντας ξανά στην Εθνική Οδό Άρτας-Τρικάλων στο χωριό του Αλέξη Τσίπρα, το Αθαμάνιο, στο χιλιόμετρο 449, η διαδρομή στρίβει δεξιά προς το επόμενο κοντινό χωριό, το Βουργαρέλι. Τα δύο αυτά χωριά είναι μεγαλούτσικα και παρέχουν καλές ευκαιρίες ανεφοδιασμού. Στο Βουργαρέλι η διαδρομή αφήνει την ΕΟ Άρτας-Τρικάλων για μια αναβασούλα σ’ έναν μίνι αυχένα, την οποία ακολουθεί ένα εύκολο κατηφορικό κομμάτι για 14 χιλιόμετρα, ιδανικό για να ξεκουραστούν τα πόδια, πριν από μια ακόμα μίνι ανάβαση 300 μέτρων για τη Ράμια, το 10ο κοντρόλ της διαδρομής στο χιλιόμετρο 475.
Στη συνέχεια ο δρόμος ανεβοκατεβαίνει στις παρυφές των Τζουμέρκων, των οποίων το Καταφίδι και οι υπόλοιπες ψηλές κορυφές διακρίνονται ενίοτε ανάμεσα στα δέντρα στα δεξιά, καθώς περνάμε από τα χωριουδάκια Λεπιανά και Μικροσπηλιά. Στο τελευταίο μέρος αυτού του τμήματος, ο δρόμος ανηφορίζει περνώντας έξω από τα Άγναντα, στους Κτιστάδες και τέλος μέχρι τα Πράμαντα, κάτω από την επιβλητική Στρογγούλα, που επί της ουσίας οριοθετεί το βόρειο άκρο των Τζουμέρκων. Εκτός κι αν έχουμε σκοπό να μπούμε μέσα στους Καλαρρύτες (ή εναλλακτικά με επίσημη απλουστευμένη ορθογραφία Καλαρίτες), εδώ στα Πράμαντα βρίσκεται είναι η τελευταία πραγματική ευκαιρία ανεφοδιασμού πριν από τις δύο τελευταίες αναβάσεις, και για τα επόμενα 75 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό Καστανιά. Για δε τον τερματισμό απομένουν από δω άλλα 107 χιλιόμετρα.
Από τα Πράμαντα μια μεγάλη κατηφόρα οδηγεί στη γέφυρα στο Μελισσουριώτικο ρέμα στους Χριστούς, όπου και αρχίζει η μεγαλύτερη ανάβαση με πάνω από 1400m υψομετρική διαφορά, για το τελευταίο και υψηλότερο πέρασμα της Super Randonnée, που ταυτόχρονα είναι και το υψηλότερο ασφαλτοστρωμένο passo της Ελλάδας. Η εικοσιτεσσάρων χιλιομέτρων ανηφόρα χωρίζεται σε τέσσερα διακριτά τμήματα. Το πρώτο ξεκινά από τα 500m του Μελισσουριώτικου ρέματος μέχρι την διασταύρωση με τον δρόμο που έρχεται από το Συρράκο, στον Μυστρά. Ακολουθεί το δεύτερο τμήμα, που γλύφει τις ορθοπλαγιές στ’ αριστερά και κατά μήκος του Καλαρρίτικου ρέματος, περνώντας κάτω από την Μονή Κηπίνας κυριολεκτικά κολλημένη και εν μέρει λαξευμένη στον βράχο πάνω από το κεφάλι μας. Μετά από μια μικρή σήραγγα φτάνουμε σε μια γέφυρα Bailey που διασχίζει το Καλαρρύτικο ρέμα. Παραδόξως εδώ τελειώνει και το δυσκολότερο τμήμα της ανάβασης για τον αυχένα του Μπάρου, τουλάχιστον από την άποψη των κλίσεων, καθώς μετά τη γέφυρα και με εξαίρεση τα πρώτα 500m, οι κλίσεις μειώνονται σε πολύ ομαλά και διαχειρίσιμα πλαίσια, και οι ταχύτητες είναι σχεδόν γρήγορες. Το τρίτο, λοιπόν, τμήμα της ανάβασης είναι το κομμάτι από τη γέφυρα μέχρι την είσοδο για τους Καλαρρύτες. Τόσο στην κεντρική όσο και στην πάνω είσοδο για το χωριό υπάρχουν βρύσες.
Το τέταρτο και τελευταίο τμήμα, που είναι το πιο άγριο και απομακρυσμένο, αλλά και το πιο μεγαλειώδες, ξεκινά από τη δεύτερη βρύση, στην αλπική πια ζώνη. Το τοπίο δίνει μια αμυδρή αίσθηση ότι βρίσκεσαι στους Δολομίτες. Με μέτρια κλίση και μόνο σημειακές εξάρσεις, ο δρόμος ανηφορίζει από τα 1100 στα σχεδόν 1900 μέτρα, σε μία γενικότερη δεξιόστροφη πορεία που αγκαλιάζει περιμετρικά τη μεγάλη λεκάνη με τα βοσκοτόπια ανάμεσα τους Καλαρρύτες και το Ματσούκι.
Το 11ο και τελευταίο κοντρόλ πριν τον τερματισμό είναι ο αυχένας του Μπάρου, που διχοτομεί τον ορεινό όγκο ανάμεσα στον Καλόγηρο στ’ αριστερά και την Τσούμα Πλαστάρι στα δεξιά. Από κει, κατεβαίνοντας φιδωτά στον νομό Τρικάλων, το τοπίο αλλάζει σταδιακά από αλπικά λιβάδια σε δάσος ελάτης. Η διαδρομή φτάνει σε ένα ρέμα που δεν είναι κανένα άλλο από τον ίδιο το Αχελώο, που μόλις έχει γεννηθεί μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, από την μήτρα του οροπεδίου της Βερλίγκα στη σκιά των κορυφών του όρους Λάκμου, γνωστότερο ως Περιστέρι.
Ένα γρήγορο κομμάτι με εύκολες κατηφορικές κλίσεις και ευρείες στροφές κατά μήκος του Ασπροπόταμου, όπως ονομάζεται ο Αχελώος στην περιοχή εκείνη, κατεβάζει τη διαδρομή μέχρι τα Τρία Ποτάμια. Στρίβοντας αριστερά προς Καλαμπάκα, ο δρόμος ανεβαίνει πολύ ομαλά αρχικά κατά μήκος του Κρανιώτικου ρέματος, και με μέτριες κλίσεις αργότερα για το τελευταίο ψηλό σημείο στα 1440 m, πριν την τελική κατάβαση προς την Καλαμπάκα μέσω του χωριού Καστανιά.
Ένα μικρό ανηφοράκι άνευ σημασίας μετά την Καστανιά θα προσθέσει τα τελευταία λίγα υψομετρικά του 4 Pindos Passes.
Η βόλτα στην Πίνδο τελειώνει με 14 χιλιόμετρα κατηφόρα και απαλή κατωφέρεια, περνώντας από δύο μεγάλες γέφυρες στο Κλινοβίτικο ρέμα και τον Πηνειό ποταμό αντίστοιχα, ως τον Σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας, το σημείο ελέγχου του τερματισμού.
Εγγραφές - Εγκυρες συμμετοχές
(παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά)
Για να λάβετε συμμετοχή στο Super Randonée 4 Pindos Passes θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω βήματα:
1. Mελετήστε με προσοχή τους κανόνες της εκδήλωσης εδώ, και τους κανόνες των brevets εδώ. Η μόνη αλλαγή είναι το όριο χρόνου το οποίο είναι 60 ώρες για την κατηγορία randonneur
2. Να καταθέσετε σε έναν από τους παρακάτω το αντίτιμο των 15 ευρώ.
ALPHA BANK
δικαιούχος: ΒLΕ CΥCLING CLUΒ-ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρ. Λογαριασμού: 119002002021846
ΙΒΑΝ: GR5401401190119002002021846
BIC/SWIFT: CRBAGRAAXXX
EUROBANK
δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΠΛΕ)
Αρ. Λογαριασμού: 00260255340200875971
ΙΒΑΝ: GR8302602550000340200875971
BIC/SWIFT: ERBKGRAA
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Αρ. Λογαριασμού: 52120154209
ΙΒΑΝ: GR7401105210000052120154209
BIC/SWIFT: ETHNGRAA
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΠΛΕ)
ΙΒΑΝ: GR9701720700005070097905246
BIC/SWIFT: PIRBGRAA
Ως αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται ΠΡΩΤΑ ο Αριθμός Μητρώου και ΥΣΤΕΡΑ το επώνυμο (πχ 5134 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ). Σε περίπτωση μίας κατάθεσης για πολλά άτομα, παρακαλούμε η αιτιολογία να γίνεται με πρώτα όλους τους ΑΜ και ύστερα όλα τα επώνυμα (πχ 5134,6118 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΑΛΑΚΗΣ). ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ.
Οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.
Παρακαλούμε οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ,
αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.
Η κατάθεση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ την ημερομηνία εκκίνησης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
3. Να αποστείλετε με email στο dimitri.kaltsas@gmail.com την φόρμα εδώ, ΚΑΙ την απόδειξη κατάθεσης.
Είναι υποχρεωτικό να εκκινήσετε την ημερομηνία και ώρα που λεχετε δηλώσει. Αλλαγές επιτρέπονται ΜΟΝΟ ύστερα από έγκριση της διοργάνωσης και το αργότερο 4 ημέρες πριν την εκκίνηση
4. Αφού κάνετε τα παραπάνω βήματα θα σας ταχυδρομηθεί ο φάκελος και είστε έτοιμοι για την εκκίνηση. Στον φάκελο περιέχονται: Το ταμπελάκι για το ποδήλατο, tie-wraps, το roadbook και ο οδηγός φωτογραφιών για τα σημεία ελέγχου. Σε περίπτωση που επιθυμείτε αποστολή με κούριερ θα αναλάβετε τη χρέωση εσεις και θα το κανονίσετε μέσω του παραπάνω email.
5. Με την ολοκλήρωση της διαδρομής στέλνετε τις φωτογραφίες στο email dimitri.kaltsas@gmail.com και την κάρτα στη διεύθυνση Θυρίδα 27 - Οικισμός Φιλοθέη, 57001 Νέα Ραιδεστός. Σε καθε φωτογραφεία πρεπει να φαίνεται το ποδήλατο με το ταμπελάκι σας, στο οποίο να είναι εμφανές ο Αριθμός Μητρώου σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ακόμη και μια φωτογραφία να λείπει ή να μην είναι έγκυρη η διαδρομή θεωρείται άκυρη. Αρχεία gpx, strava κλπ. ΔΕΝ θεωρούνται αποδεικτικά διαδρομής.
6. Κάθε τέλος της χρονιάς θα ταχυδρομούνται οι κάρτες και τα homologation στους τερματίσαντες.
Αρχεία