top of page

Super Randonnée 
Pelion & Ossa

pelionossa.jpg
p6.jpg

Με στόχο το σχεδιασμό μιας φιλικής και όμορφης διαδρομής Super Randonnée, το Ble Cycling Club παρουσιάζει την SR Pelion & Ossa. Με υψομετρικά κρατημένα γύρω στα 11.000 m, σε μια διαδρομή που κινείται στις πανέμορφες πλαγιές και χωριά του Πήλιου και της Όσσας (Κίσσαβος), από την άνοιξη το 2022 η SR φιλοδοξεί να προσελκύσει τους συνήθεις ύποπτους, αλλά κυρίως να μυήσει πολλούς καινούργιους φίλους στη μαγεία των Super Randonnées. Με 60 ώρες στη διάθεσή του (στη φόρμουλα randonneur, άνευ ορίου στην φόρμουλα touriste), ο φίλος ποδηλάτης έχει αρκετό χρόνο για ενδιάμεση ξεκούραση και ύπνο, ώστε να απολαύσει με φρεσκάδα και καλή διάθεση όλα τα όμορφα χιλιόμετρα του ταξιδιού.

 

Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη ως παραμορφωμένο οχτάρι, με αρχή, μέση και τέλος τον Βόλο, το οποίο με τις άπειρες επιλογές καταλυμάτων που διαθέτει εξυπηρετεί πολύ βολικά τον ρόλο της βάσης για όποιον θέλει να την τρέξει με στρατηγική ενός ύπνου, ενώ τα ξακουστά του τσιπουράδικα προσφέρουν τα πλέον ενδεδειγμένα μενού εορτασμού και αποκατάστασης μετά το πέρας της διαδρομής.

 

Το Πήλιο είναι ένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα βουνά της Ελλάδος, σε κεντρικό σημείο στη Μαγνησία, και εύκολα προσβάσιμο τόσο από τη νότια όσο και από την δυτική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η πολύ πυκνή θαμνώδης αλλά και φυλλοβόλα βλάστηση, τα πολλά νερά στο κεντρικό και βόρειο κομμάτι, και η πυκνή μεν αλλά χαμηλή βλάστηση στη γραφικότατη ακτογραμμή του καταγάλανου Παγασητικού νότια της Μηλίνας.

 

Ο Κίσσαβος, με το προστατευμένο Αισθητικό του δάσος στα βορειοανατολικά, είναι ένα πυκνά δασωμένο βουνό, με το πράσινο να «βουτάει» κυριολεκτικά στη θάλασσα, είναι δε αγαπημένος προορισμός αναψυχής και διακοπών των Θεσσαλών. Χαρακτηρίζεται και αυτό από τα πολλά νερά, την τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και τα δάση φυλλοβόλων δέντρων, κυρίως οξυά στο κομμάτι που διασχίζεται από την ΣΡ. Μπόνους για τους λάτρεις των ψηλών βουνών αποτελεί το έξοχο αλπικό τοπίο πάνω από τα 1000 μέτρα στο δρόμο για το καταφύγιο.

 

Τα δύο βουνά Κίσσαβος και Πήλιο κατοικούνταν στην αρχαιότητα από τους Μάγνητες, των οποίων η χώρα, Μαγνησία, ξεκινούσε από τις εκβολές του Πηνειού και κατέληγε στο Τρίκερι. Ο Κίσσαβος, συνδέεται με τις Νύμφες, τη λατρεία της Δήμητρας, και με τον εμβληματικό θεραπευτή Ασκληπιό. Το Πήλιο, αγαπημένος παραθεριστικός προορισμός των θεών το Ολύμπου κατά την αρχαία μυθολογία, συνδέεται επίσης με τους Κένταυρους, τους ημίθεους με τη διττή μορφή αλόγου και  ανθρώπου, με προεξάρχουσα  προσωπικότητα τον σοφό Κένταυρο Χείρωνα, δάσκαλο του Ασκληπιού, αλλά και μέγα εκπαιδευτή ηρώων, ο γνωστότερος εκ των οποίων είναι ο Ηρακλής. Το Πήλιο είναι ένας τόπος με διαχρονικά έντονη συμμετοχή στο ιστορικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι του τόπου μας, προικισμένος με πολλές ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές, καθώς και με ατέλειωτες φυσικές ομορφιές εκτεθειμένες στις αισθήσεις του περιηγητή, πόσο δε μάλλον του ποδηλάτη.

p3.jpg

Αν και μια διαδρομή εξακοσίων χιλιομέτρων και ένδεκα χιλιάδων υψομετρικών δεν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει εύκολη, η «Πήλιο και Κίσσαβος», στην ιδιότητά της ως Super Randonnée, είναι από τις ευκολότερες. Ο λόγος γι’ αυτό είναι κατ’ αρχήν ότι κινείται σε χαμηλά υψόμετρα και ποτέ πολύ μακριά από τη θάλασσα. Δεύτερον περνάει στο μέσον της από τον Βόλο, σταθμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ύπνο, αλλά και για αποθήκευση προμηθειών και αλλαξιάς ρούχων, βοηθώντας τον ποδηλάτη να ταξιδεύει ελαφρύτερος. Επιπλέον οι κλίσεις των δρόμων στο Πήλιο είναι εύκολες και δεν ταλαιπωρούν. Στο δεύτερο μισό του Κισσάβου οι κλίσεις γενικά δυσκολεύουν, αλλά δεν υπάρχει πουθενά κανένας τοίχος που να «σπάει» κανείς τα πόδια του. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι το δεύτερο μισό της διαδρομής ενσωματώνει μεγάλα διαστήματα δεκάδων χιλιομέτρων επίπεδης πορείας, που προσφέρονται για ξεκούραση και αναπλήρωση δυνάμεων κατά την προσέγγιση της επόμενης ανάβασης.

 

Τα οδοστρώματα γενικά σε όλη τη διαδρομή είναι καλά, εκτός από κάποια χιλιόμετρα στο νότιο Πήλιο που η άσφαλτος είναι η κλασική στρατιωτική. Σε γενικές γραμμές η επιφάνεια κύλισης δεν θα ταλαιπωρήσει τον ποδηλάτη.

 

Στο πρώτο κομμάτι του Πηλίου οι αναβάσεις είναι κάπως απροσδιόριστες λόγω των πάνω-κάτω, όμως μετά το Χορευτό είναι πολύ συγκεκριμένες και μετρημένες, έξι τον αριθμό. Στο σύνολο της η ΣΡ συγκεντρώνει περίπου 11.000 υψομετρικά. (10.900 κατά το openrunner, 11.400 σύμφωνα με την καταγραφή του garmin στο preride).

 

Προσοχή θέλει λίγο με το νερό. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το νότιο Πήλιο δεν έχει βρύσες ή πηγές, ενώ και τα μεγάλα επίπεδα τμήματα στο δεύτερο μισό της ΣΡ πάλι δεν έχουν αξιόπιστες βρύσες στο δρόμο, οπότε απαιτείται προνοητικότητα και καλός προγραμματισμός.

p1.jpg
p4.jpg

Η διαδρομή επιγραμματικά

 

Βόλος – Βυζίτσα – Αργαλαστή – Προμύρι – Λύρη – Μηλίνα – Τρίκερι/Αγ. Κυριακή – Μηλίνα – Τσαγκαράδα – Χορευτό – Ζαγορά – Χάνια – Βόλος – Κανάλια – Σκλήθρο – Αγιόκαμπος – Αγιά – Μελιβοία – Βελίκα – Καρίτσα – Καταφύγιο Κάναλος – Ομόλιο – Τέμπη – Συκούριο – Ανατολή – Νερόμυλοι – Κανάλια – Κερασιά – Βόλος.

 

 

Η διαδρομή SR PO λεπτομερώς

 

Το ταξίδι ξεκινάει από το λιμάνι του Βόλου (1ο κοντρόλ εκκίνησης), και αρχικά κινείται προς τη «Λίμνη», παραλιακά από την πλευρά του Παγασητικού. Σύντομα όμως στα Άνω Λεχώνια, στρίβει αριστερά προς τους λόφους για την πρώτη ανάβαση της ΣΡ. Οι κλίσεις εδώ είναι ήπιες, όπως και γενικά σε όλη την υπόλοιπη χερσόνησο του Πηλίου, με αποτέλεσμα οι αναβάσεις να είναι ευχάριστες και καθόλου κουραστικές. Μέσα στην πυκνή βλάστηση ανεβαίνουμε σχεδόν στα 700 μέτρα, με την θάλασσα πέρα χαμηλά στα δεξιά μας. Μετά τους οικισμούς των Αγ. Γεωργίου Νηλείας και Πινακάτων, φτάνουμε στο κοντρόλ της Βυζίτσας (το 2ο της ΣΡ) στην στάση λεωφορείου, δίπλα ακριβώς στη βρύση.

 

 

 

Συνεχίζουμε μέσω Μηλιών και κατηφορίζουμε πάλι προς την ακτή. Στην διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο κάνουμε το 3ο κοντρόλ, πριν στρίψουμε αριστερά κατά μήκος της θάλασσας. Από εδώ και για το υπόλοιπο της χερσονήσου μέχρι το Χορευτό, η διαδρομή αναπτύσσεται με διαδοχικά ανηφοράκια μικρού μήκους και υψομετρικής διαφοράς, και όλα κάτω από ένα πλαφόν 500 μέτρων.

 

Το επόμενο μεγάλο χωριό είναι η Αργαλαστή, με καλές δυνατότητες ανεφοδιασμού. Στην έξοδο του χωριού φεύγουμε αριστερά προς Μετόχι για το κυκλάκι στο νοτιοανατολικό άκρο της χερσονήσου. Στη βρύση στην είσοδο του χωριού καλό είναι να γεμίσουμε τα παγούρια μας, καθώς δεν υπάρχει άλλη βρύση πάνω στη διαδρομή μέχρι τη Μηλίνα.

 

Περνάμε τον Λαύκο, βγαίνουμε αριστερά στη διχάλα και ανεβοκατεβαίνουμε μέχρι το Προμύρι το οποίο διασχίζουμε, ή εναλλακτικά αν επιθυμούμε το παρακάμπτουμε από τον μακρύτερο περιφερειακό του. Μπροστά μας απλώνεται το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, πριν ξεκινήσουμε την κατάβαση για το 4ο κοντρόλ στον οικισμό Λύρη, για να κερδίσουμε αμέσως μετά εκ νέου υψόμετρο και θέα τη θάλασσα, τη Σκιάθο μπροστά, τις υπόλοιπες Σποράδες στο βάθος και τη βόρεια Εύβοια στα νότια.

 

Επιστροφή προς τις όχθες του Παγασητικού στο ύψος της Μηλίνας στο χιλιόμετρο 103, όπου βρίσκουμε φούρνους, μπουγάτσες, μίνι μάρκετ, καφετέριες και ταβέρνες. Ακολουθεί ένα κομμάτι 30 χιλιομέτρων άγονο από απόψεως ανεφοδιασμού αλλά πλούσιο σε εικόνες της αιγιαλίτιδας ζώνης, με διαδοχικούς ορμίσκους και παραλίες προικισμένες με καταγάλανα, ήρεμα νερά. Ένα μικρό ανηφοράκι στο δυτικό άκρο της χερσονήσου μας ανεβάζει στο σκαρφαλωμένο πάνω στο βράχο Τρίκερι (5ο κοντρόλ) για να κατέβουμε αμέσως στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής και να κάνουμε σε απόσταση μόνο 5 χιλιομέτρων το 6ο κοντρόλ. Παρά το γεγονός ότι ο σκοπός αυτού του κοντρόλ είναι να αναγκάσει την τήρηση της αριστερόστροφης φοράς του μικρού κύκλου, η γραφική φωτογραφία φαίνεται ότι τράβηξε την προσοχή της Provence Randonneurs, της από 1/1/2022 εποπτικής αρχής των Super Randonnées, ώστε να μπει στην ιστοσελίδα τους ως εξώφυλλο αυτού του SR (https://www.superrandonnees.org/new-sr).

 

Επιστρέφουμε από τα ίδια άγονα χιλιόμετρα μέχρι Μηλίνα, την προσπερνάμε και συνεχίζουμε για Αργαλαστή. Στη διασταύρωση όμως, αντί να στρίψουμε δυτικά προς Βόλο, φεύγουμε ευθεία βόρεια προς το Αιγαίο. Ακολουθεί ένα κομμάτι με συνεχόμενα πάνω-κάτω και στροφές, μέσα στην πλούσια βλάστηση και σε υψόμετρο μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Διαδοχικά περνάμε ξόφαλτσα πάνω από Ξουρίχτι, Τσαγκαράδα, Μούρεσι και Ανήλιο, με κατά τόπους καφέ και μίνι μάρκετ πάνω στον δρόμο, για να φτάσουμε στο ύψος της Μακρυρράχης απ’ όπου παίρνουμε επιτέλους την κατηφόρα για Άγιους Σαράντα και στη συνέχεια πολύ απότομα (προσοχή!) για Χορευτό. Μπαίνοντας στο χωριό σταματάμε στην εντυπωσιακή πύλη του κάμπινγκ από κορμούς δέντρων για να κάνουμε το 7ο κοντρόλ.

 

Διασχίζουμε το Χορευτό (καφέ, ταβέρνες) και στρίβουμε αριστερά για την εύκολη από απόψεως κλίσεων αλλά ομολογουμένως μακρά ανάβαση (28 χιλιόμετρα) κατά την οποία θα μαζέψουμε 1200 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Κατά μήκος της και στο πρώτο κομμάτι πάνω από το Χορευτό, θα περάσουμε από τους οπωρώνες με τις αμέτρητες μηλιές της Ζαγοράς και τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού.

 

Όταν φτάσουμε στα Χάνια, η ανηφόρα έχει πλέον τελειώσει και ακολουθεί μια αντίστοιχη σε μήκος κατηφόρα που θα μας φέρει μέσω Πορταριάς απευθείας στον Βόλο με κατάληξη το λιμάνι, για το 8ο κοντρόλ στο χιλιόμετρο 273 και το κλείσιμο του πρώτου διακριτού σκέλους της ΣΡ στο Πήλιο.

 

Από τον Βόλο φεύγουμε με σχεδόν δυτική κατεύθυνση προς την Λάρισα, όμως λίγο πριν την εθνική κάνουμε το 9ο κοντρόλ και στρίβουμε με βορειοανατολική κατεύθυνση προς την λίμνη Κάρλα. Στα Κανάλια κάνουμε το 10ο κοντρόλ, στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε κατά μήκος του υγροβιότοπου της λίμνης μέχρι το Καλαμάκι, έχοντας διανύσει περί τα 40 χιλιόμετρα σχεδόν επίπεδης διαδρομής. Εκεί ξεκινάμε μια ανάβαση 12 χιλιομέτρων μέχρι σχεδόν τα 800 μ. Και ενώ το Πήλιο μας είχε καλομάθει σε ρηχές και εύκολες κλίσεις, εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν κάπως, οκέυ χωρίς να γίνονται και ιδιαίτερα δραματικά και τίποτα που να μην είναι ανυπέρβλητο!

 

 

Σκάμε πάλι από την πλευρά του Αιγαίου και κατεβαίνουμε στο Πολυδένδρι για το 11ο κοντρόλ. Συνεχίζουμε λίγο μέχρι τον Αγιόκαμπο όπου αλλάζουμε πορεία προς τα ηπειρωτικά και την Αγιά, ένα μεγάλο χωριό που προσφέρεται για ανεφοδιασμό. Από την Αγιά ανεβαίνουμε την σχετικά εύκολη ανηφόρα για Μελιβοία, μέσα σ’ ένα τοπίο όπου κυριαρχούν οι καστανιές. Μπαίνοντας στο χωριό εκτελούμε το 12ο κοντρόλ. Διασχίζουμε τη Μελιβοία και ξανακατηφορίζουμε προς Βελίκα. Φτάνουμε στην παραλία αφού περάσουμε 300 μέτρα καλού χωματόδρομου, ο οποίος στην ουσία είναι η εκβολή ενός ρέματος προς στη θάλασσα.

 

Στρίβοντας βόρεια ακολουθεί ένα κομμάτι γνώριμο σε όσους έχουν τρέξει το 2-Capitals ή το Giro Central Greece, με τους παραλιακούς οικισμούς της Λαρίσης Παλιουριά, Κουτσουπιά και Κόκκινο Νερό, σφηνωμένους ανάμεσα στον ορεινό όγκο του Κισσάβου και το Αιγαίο Πέλαγος. Μόλις περάσουμε την πάνω είσοδο για Κόκκινο Νερό, παίρνουμε αριστερά την έξοδο με κατεύθυνση Καρίτσα, έχοντας ήδη ξεκινήσει από κάτω χαμηλά την μεγαλύτερη ανάβαση της ΣΡ, η οποία παρόλο είναι το ίδιο μήκος με την ανάβαση του Πηλίου, ωστόσο μας ανεβάζει 300 μέτρα πιο ψηλά, από το μηδέν στο 1500, και περιλαμβάνει επιπλέον και ένα ενδιάμεσο κατηφορικό σκαλοπάτι.

 

 

Μετά την Καρίτσα στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση Αριόπρινο (βρύση εκεί) και Καταφύγιο Κισσάβου. Ανεβαίνουμε την ζόρικη ανάβαση που σε σημεία χαρακτηρίζεται έως και δύσκολη (ενδεχομένως και λόγω συσσωρευμένης κούρασης), όμως η καινούρια άσφαλτο σε συνδυασμό με την ομορφιά και τη δροσιά του φανταστικού δάσους οξυάς αποζημιώνουν υπερεπαρκώς, ισορροπώντας τον πόνο.

 

 

Στα 1000 μέτρα βγαίνουμε από το δάσος στο αλπικό τοπίο και ξεκουραζόμαστε με 2 χιλιόμετρα κατηφόρα (κάπου στο χαμηλό σημείο έχει και μια ποτίστρα για νερό), για να ξεκινήσουμε το τελευταίο σκέλος της ανάβασης 600 μέτρων κάτω από τον τεράστιο όγκο της πυραμίδας κορυφής του Κισσάβου, μέχρι το καταφύγιο Κάναλος όπου και τελειώνει η άσφαλτος. Στην χαρακτηριστική πύλη του καταφυγίου με κάγκελα από πέδιλα του σκι εκτελούμε το 13ο κοντρόλ. Βρισκόμαστε στο χιλιόμετρο 428 με 8.800 m αθροιστικά υψομετρικά και τα πιο δύσκολα της ΣΡ έχουν τελειώσει.

 

Επιστρέφουμε απολαμβάνοντας για άλλη μια φορά το δάσος οξυάς στην εύκολη, κατηφορική πλέον εκδοχή του, και φτάνουμε στον δρόμο της Καρίτσας όπου στρίβουμε αριστερά. Περνάμε το Στόμιο και λίγα χιλιόμετρα αργότερα μπαίνουμε στο Ομόλιο για το 14ο κοντρόλ, στο βορειότερο σημείο της ΣΡ.

 

Διασχίζουμε την πασίγνωστη κοιλάδα των Τεμπών, που ποτέ δεν αποτυγχάνει να εντυπωσιάσει. Για τα επόμενα 25 χιλιόμετρα περίπου, η πορεία είναι επίπεδη και ξεκουράζει, περνώντας διαδοχικά από τα χωριά Ευαγγελισμός, Ελάτεια, Πουρνάρι, Συκούριο/Όσσα, Χειμαδιό, Ελευθέριο και Δήμητρα. Ακολουθεί η προτελευταία ανάβαση της ΣΡ για Ανατολή, η οποία δεν είναι ούτε εύκολη ούτε δύσκολη, απλά θέλει υπομονή. Φτάνοντας στο χωριό το διασχίζουμε και στη βρύση της κεντρικής πλατείας τραβάμε τη φωτογραφία του 15ου κοντρόλ.

 

Βγαίνοντας από την πίσω πλευρά της Ανατολής ανεβαίνουμε λίγο ακόμα πριν ξεκινήσουμε το κατέβασμα τραβερσάροντας τις νότιες πλαγιές του Κισσάβου, μέσα από όμορφα δασωμένες περιοχές με θέα τον Θεσσαλικό κάμπο κάτω χαμηλά. Περνάμε το Μεγαλόβρυσο, βγαίνουμε δεξιά σε μια ύπουλη έξοδο στον τσιμεντόδρομο για Μεταξοχώρι και Νερόμυλους, αφιερώνοντας έξτρα προσοχή στην πλοήγηση στο κομμάτι αυτό για να μην χαθούμε.

 

Στην κεντρική αρτηρία Λαρίσης-Αγιάς συνεχίζουμε μέχρι τη διασταύρωση για Πλασιά και τα υπόλοιπα χωριά προς τη λίμνη Κάρλα. Το κομμάτι είναι επίπεδο, το ίδιο που διασχίσαμε ερχόμενοι με αντίθετη φορά, και αν δεν φυσάει κόντρα είναι άνετο και ξεκουράζει για την τελευταία ανάβαση. Πριν όμως φτάσουμε στη βάση της έχουμε περάσει πάλι από τα Κανάλια και την Κερασιά, όπου εκτελούμε το 16ο και προτελευταίο κοντρόλ.

 

Εκτός από την κούραση, η τελική ανάβαση μετά την Κερασιά δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε δύσκολη, σε κτηνοτροφικό περιβάλλον, και αφού περάσουμε τα τελευταία πάνω-κάτω στο τρόπον τινά οροπέδιο της κορυφής, παίρνουμε τον κατήφορο για τον Βόλο και τον τερματισμό στο λιμάνι.

p2.jpg
Εγγραφές - Εγκυρες συμμετοχές 
(παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά)

Για να λάβετε συμμετοχή στο Super Randonée Pelion & Ossa θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

1. Mελετήστε με προσοχή τους κανόνες της εκδήλωσης εδώ, και τους κανόνες των brevets εδώ. Η μόνη αλλαγή είναι το όριο χρόνου το οποίο είναι 60 ώρες για την κατηγορία randonneur

2. Να καταθέσετε σε έναν από τους παρακάτω το αντίτιμο των 15 ευρώ.

ALPHA BANK

δικαιούχος: ΒLΕ CΥCLING CLUΒ-ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ. Λογαριασμού: 119002002021846

ΙΒΑΝ: GR5401401190119002002021846

BIC/SWIFT: CRBAGRAAXXX

 

EUROBANK

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΠΛΕ)

Αρ. Λογαριασμού: 00260255340200875971

ΙΒΑΝ: GR8302602550000340200875971

BIC/SWIFT: ERBKGRAA 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Αρ. Λογαριασμού: 52120154209

ΙΒΑΝ: GR7401105210000052120154209

BIC/SWIFT: ETHNGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

δικαιούχος: ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΠΛΕ)

ΙΒΑΝ: GR9701720700005070097905246 

BIC/SWIFT: PIRBGRAA

Ως αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται ΠΡΩΤΑ ο Αριθμός Μητρώου και ΥΣΤΕΡΑ το επώνυμο (πχ 5134 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ). Σε περίπτωση μίας κατάθεσης για πολλά άτομα, παρακαλούμε η αιτιολογία να γίνεται με πρώτα όλους τους ΑΜ και ύστερα όλα τα επώνυμα (πχ 5134,6118 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΑΛΑΚΗΣ). ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ.

Οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.

    Παρακαλούμε οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη ΜΠΛΕ, 

    αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας.

     Η κατάθεση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ την ημερομηνία εκκίνησης. 

    ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

3. Να αποστείλετε με email στο dimitri.kaltsas@gmail.com την φόρμα εδώ, ΚΑΙ την απόδειξη κατάθεσης. 

    Είναι υποχρεωτικό να εκκινήσετε την ημερομηνία και ώρα που λεχετε δηλώσει. Αλλαγές επιτρέπονται ΜΟΝΟ ύστερα από έγκριση της διοργάνωσης και το αργότερο 4 ημέρες πριν την εκκίνηση

4. Αφού κάνετε τα παραπάνω βήματα θα σας ταχυδρομηθεί ο φάκελος και είστε έτοιμοι για την εκκίνηση. Στον φάκελο περιέχονται: Το ταμπελάκι για το ποδήλατο, tie-wraps, το roadbook και ο οδηγός φωτογραφιών για τα σημεία ελέγχου. Σε περίπτωση που επιθυμείτε αποστολή με κούριερ θα αναλάβετε τη χρέωση εσεις και θα το κανονίσετε μέσω του παραπάνω email.

5. Με την ολοκλήρωση της διαδρομής στέλνετε τις φωτογραφίες στο email dimitri.kaltsas@gmail.com και την κάρτα σας ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ σε όλα τα πεδία με την ημερομηνία και την ώρα εκκίνησης και τις ώρες διέλευσης από τα κοντρόλ, στη διεύθυνση Θυρίδα 27 - Οικισμός Φιλοθέη, 57001 Νέα Ραιδεστός. Σε καθε φωτογραφεία πρεπει να φαίνεται το ποδήλατο με το ταμπελάκι σας, στο οποίο να είναι εμφανές ο Αριθμός Μητρώου σας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ακόμη και μια φωτογραφία να λείπει ή να μην είναι έγκυρη η διαδρομή θεωρείται άκυρη. Αρχεία gpx, strava κλπ. ΔΕΝ θεωρούνται αποδεικτικά διαδρομής.

6. Κάθε τέλος της χρονιάς θα ταχυδρομούνται οι κάρτες και τα homologation στους τερματίσαντες.

Αρχεία

p5.jpg
bottom of page