top of page

14/09/2014

Βέλος

  Το βέλος είναι μια δοκιμαστική ανεπίσημη διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί με τους κανόνες των γαλλικών FLECHES. 

 

 

  Το fleche είναι μια 24ώρη ομαδική διοργάνωση που αναβιώνει τα πρώτα brevets (audax τα έλεγαν τότε) όπου όλη η ομάδα έπρεπε να τερματίσει μαζί και ο αρχηγός έδινε το ρυθμό.

   Fleche στα γαλλικά σημαίνει "βέλος" και συμβολίζει πως η διαδρομή είναι μια γραμμή από την εκκίνηση προς τον τερματισμό. Όχι κύκλοι, όχι μπρος πίσω.

Το fleche σε σχέση με τα brevets έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά:


 

 • Κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από τρία έως πέντε μέλη (τάντεμ μετρούν ως μία συμμετοχή)

 • Οι ομάδες ποδηλατούν για 24 ώρες συνεχόμενα. Απαγορεύεται κάποια στάση να είναι πάνω από 2 ώρες. Όλα τα μέλη ποδηλατούν μαζί όλη την απόσταση.

 • Κάθε ομάδα σχεδιάζει μόνη της τη διαδρομή και πρέπει να καλύψει τουλάχιστον 360 χλμ σε 24 ώρες (15 χλμ/ω μέση μικτή ταχύτητα.)

 

Στόχοι του fleche είναι:

 

 • Να δημιουργήσει ομαδικό πνεύμα μέσω των κοινών προπονήσεων και της διαδρομής του fleche.

 • Να ποδηλατήσει η ομάδα τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων, ελλιπούς προετοιμασίας ή τεχνικών προβλημάτων.

 • Να βρεθούν όλοι οι ποδηλάτες σε ένα μέρος με συμβολική σημασία και να περάσουν όμορφη ώρα μαζί.

 

 

Βασικοί κανόνες του fleche (οι επίσημοι για την Ελλάδα θα συνταχθούν και θα δημοσιευθούν αργότερα)

 

 • Τα fleche δεν είναι αγώνες. Κάθε ποδηλάτης θεωρείται πως βρίσκεται σε ατομική προπόνηση και πρέπει να υπακούει στον Κ.Ο.Κ.

 • Οι ομάδες διαλέγουν μόνες τους τη διαδρομή που θα τις οδηγήσει στον προορισμό. Ο αρχηγός της ομάδας στέλνει μια πρόταση με τη διαδρομή και τις πιθανές ώρες διέλευσης. Η απόσταση που επικυρώνεται είναι η συντομότερη ανάμεσα στα σημεία ελέγχου, ανεξαρτήτως της διαδρομής που πραγματικά έγινε.

 • Οι αθλητές πρέπει να σφραγίζουν την κάρτα τους ή να έχουν αποδεικτικό πως πέρασαν από εκεί στην εκκίνηση και σε κάθε σημείο ελέγχου όπως προβλέπεται. Χαμένα αποδεικτικά, σφραγίδες που ξεχάστηκαν να μπουν ή χαμένη κάρτα συνεπάγεται την ακύρωση του συγκεκριμένου ποδηλάτη. Οι ομάδες αποφασίζουν μόνες τους την ώρα εκκίνησης που είναι μεταξύ 09.00 πμ της Παρασκευής και 10 .00 π.μ του Σαββάτου. Ο χρόνος και ο τόπος εκκίνησης είναι υποχρεωτικά ο δηλωμένος.

 • Παρόλο που ο σκοπός του fleche είναι η άφιξη σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δεν είναι υποχρεωτικό οι ομάδες να φτάσουν στο σημείο αυτό. Στόχος είναι να ποδηλατήσουν οι ποδηλάτες παρέα για 24 ώρες με ένα κοινό σκοπό. Το πραγματικό σημείο τερματισμού είναι το κοντινότερο σημείο που η ομάδα μπορεί να πάρει σφραγίδα/αποδεικτικό πριν περάσουν οι 24 ώρες. Το ACP δίνει homologation για αποστάσεις που είναι από 80% έως 120% της δηλωμένης απόστασης.

 • Διαφορετικές ομάδες απαγορεύεται να ποδηλατούν μαζί. Αν ο διοργανωτής θεωρεί πως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, μπορεί να μετακινήσει την ώρα εκκίνησης των ομάδων κατά μία ώρα.

 • Για να αποδειχθεί πέρασμα από τα σημεία ελέγχου, θα πρέπει να ζητούνται σφραγίδες από κάποιο κατάστημα. Αν αυτό είναι αδύνατον, κάποια απόδειξη από κατάστημα η ATM. Αν κι αυτό είναι αδύνατο, μπορεί κάποια φωτογραφία να προσμετρηθεί ως αποδεικτικό. GPS tracks δεν γίνονται δεκτά για λόγους ισότητας.

 • Πρέπει να υπάρχει σφραγίδα στο τέλος της 22ης ώρας και στο τέλος της 24ης ώρας. Ανάμεσα σε αυτές τις ώρες θα πρέπει υποχρεωτικά η κάθε ομάδα να έχει διανύσει τουλάχιστον 25 χλμ. Αν οι ομάδες έχουν φτάσει στον τερματισμό πριν ή κατά τη διάρκεια της 22ης ώρας θα πρέπει να συνεχίσουν. Η απόσταση που θα μετρήσει θα είναι η νέα, της 24ης ώρας.

 • Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα συνοδεία.

 • Απαγορεύεται κάποιο διάλειμμα να είναι πάνω από 2 ώρες.

 • Ισχύουν οι κανόνες των νυχτερινών brevet σχετικά με τον εξοπλισμό

 

Homologation ενός fleche

 

 • Τουλάχιστον τρία μέλη της ομάδας θα πρέπει να έχουν ποδηλατήσει την ίδια απόσταση και να τερματίσουν μαζί.

 • Τουλάχιστον 25 χιλιόμετρα πρέπει να διανυθούν μεταξύ 22ης και 24ης ώρας.

 • Ο αρχηγός ή ένα μέλος της ομάδας θα πρέπει να είναι παρόν στο τραπέζι την Κυριακή το μεσημέρι ώστε να παραδώσει τις κάρτες και τα αποδεικτικά.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΕΛΟΣ" ΤΟΥ BLE CYCLING CLUB

 

1. Η εκκίνηση θα γίνει αυστηρά το Σάββατο 9.30 το πρωί για όλες τις ομάδες από την τοποθεσία που επιθυμούν

2. Ο Τερματισμός θα γίνει στο Flame Rouge Cycle Cafe Bar, Τριπτολεμου 26 Γκάζι, Αθήνα.

3. Οι διαδρομές ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να είναι εμπρός πίσω ή κυκλικές.

4. ΚΑΙ ζευγάρια είναι δεκτά. Αυτό σημαίνει πως αν τερματίσουν μόνο δύο αναβάτες από μία ομάδα, θα γίνει δεκτή η απόστασή τους. Επίσης μπορούν δύο άτομα να συμμετέχουν ως ομάδα.

5. Στο τερματισμό, οι ποδηλάτες θα πρέπει να δείξουν το γιλέκο τους και λειτουργικά φώτα, παρόλο που θα είναι ημέρα. Αποτυχία σε αυτό συνεπάγεται ακύρωση.

6. Η συμμετοχή στο γεύμα της Κυριακής είναι υποχρεωτική σε όποιους τερματίσουν

7. Εφισταται η προσοχή στο εξής: Οι αθλητές πρέπει να σφραγίζουν την κάρτα τους ή να έχουν αποδεικτικό πως πέρασαν από εκεί στην εκκίνηση και σε κάθε σημείο ελέγχου όπως προβλέπεται. Χαμένα αποδεικτικά, σφραγίδες που ξεχάστηκαν να μπουν ή χαμένη κάρτα συνεπάγεται την ακύρωση του συγκεκριμένου ποδηλάτη. Χρειάζεται αποδυκτικό ΚΑΙ για την εκκίνηση. Αν στις 24 ώρες δεν είστε στον τερματισμό, πρέπει να πάρετε αποδυκτικό από όπου είστε. Αν στο τελευταίο δίωρο ΔΕΝ έχετε κάνει 25 χιλιόμετρα, θα πρέπει να συνεχίσετε ώσπου να συμπληρωθούν κι ας έχετε περάσει από τον τερματισμό. ΟΛΟΙ οι ποδηλάτες τις ίδιας ομάδας, πρέπει να έχουν αποδυκτικά, ο καθένας τα δικά του.

8. Θα δωθεί αναμνηστικό σε όσους ποδηλάτες τερματίσουν.

9. Το κόστος συμμετοχής θα οριστεί τις επόμενες ημέρες. Θα περιλαμβάνει την κάρτα, καθώς και γεύμα στον τερματισμό. Αναμένεται να είναι 10-15 ευρώ το άτομο. Θα πληρώνεται στον τερματισμό

10. Λεπτομέριες σχετικά με την παραλαβή καρτών και το τελικό κόστος συμμετοχής θα είναι διαθέσιμες σε λίγες ημέρες

 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 

 

 

Οι συμμετοχές έχουν κλείσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page